Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Plåt & byggplåt

Filtrera

60kr
555kr

plannja

(4)

wijo

(8)

Underbleck/Fönsterbleck

(1)

Överbleck

(2)

Vattenbräda

(1)

Fotplåt

(1)

Takfot Profil/Papp

(1)

Ränndalsplåt

(2)

Nockplåt

(2)

Underbleck

(1)

Tröskelplåt

(1)

Svart

(12)

Vit

(11)

Silver

(8)

Röd

(8)

Grå

(8)

Brun

(10)

Endast snabbleverans

(8)

Sortera

12 Produkter

Du har sett alla 12 produkter

Vanliga frågor om

Kan jag köpa billig byggplåt online?
Vilken typ av plåt bör jag använda till fönster?
Passar plåt att använda till plank?
Får jag montera byggplåt själv?

Populära filtreringar

Hållbar byggplåt

Plåt är ett mycket slitstarkt, formbart och mångsidigt byggnadsmaterial. Byggplåt är därför ett hållbart, kostnadseffektivt och miljösmart alternativ. Plåt fås i många olika färgalternativ och ett brett urval av höga och låga profiler. Det ger möjlighet att skapa t.ex ett tak eller en fasad efter egna behov och önskemål. Eftersom plåt är ett hållbart alternativ används det ofta då man lägger tak. Då används korrugerad plåt som är pressad så att veck uppstår, det gör plåten stadigare än den släta. Av rostfri plåt finns varmvalsade, kallvalsade eller ytbehandlade alternativ. Det finns också syrafast plåt som används i miljöer med kemiska påfrestningar.

Använd plåt för ett hållbart bygge

När man bygger nytt eller renoverar vill man få resultatet så snyggt, hållbart och miljövänligt som möjligt. Då är ofta byggplåt ett bra val. Det är till exempel viktigt att montera bleck vid fönster och ytterdörrar då regnvatten annars kan tränga in i väggkonstruktionen och orsaka fuktskador. För att få ett bra resultat är det ett säkert alternativ att använda plåt till bleck & fönsterbleck. Ett stort utbud i olika färger gör det lätt att hitta de blecken som passar byggnadens stil och färg. Det lönar sig även att byta till nya bleck av plåt om de börjat rosta eller är av trä. vindskiveplåt och fotplåt är också viktiga detaljer för att byggnaden inte ska förstöras av fukt.

Bygghemma.se har den plåt du behöver

Är du på väg att köpa plåt? Vi har ett brett utbud av byggplåt till dina behov. Vi är Nordens ledande online-byggvaruhandel sedan 2006. Med 12 onlinebutiker och 9 butiker hittar du allt du behöver till ditt bygge. Vi har förmånliga priser och du får dina varor behändigt hemlevererade. Vår kundtjänst erbjuder professionell rådgivning, tveka inte att ta kontakt vid behov.