Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Räcken

Altanräcke

Filtrera

199kr
6985kr
199
199
6985
6985

dolle

(12)

jabo

(10)

palmako

(1)

plus

(10)

Gran

(4)

Metall

(6)

Aluminium

(3)

Rostfritt stål

(3)

Trä

(6)

Galvaniserad stål

(6)

Mahogny

(4)

Polykarbonat

(1)

Sortera

33 Produkter

Altanräcke Jabo Ribb

Altanräcke Jabo Ribb

999 kr

Se priset!

Altanräcke Palmako Siri 11

Leveranstid 2-4 veckor

Ändknopp Jabo Ekerö

Ändknopp Jabo Ekerö

199 kr

Se priset!

Hörnkit Dolle Harmony

Hörnkit Dolle Harmony

743 kr

Se priset!

Hörnkit Dolle Pure

Hörnkit Dolle Pure

fr. 746 kr

Se priset!

Rörsats Jabo Ekerö

Rörsats Jabo Ekerö

374 kr

Se priset!

Fyllning Jabo Ekerö

Fyllning Jabo Ekerö

1 549 kr

Se priset!

Du har sett alla 33 produkter

Vanliga frågor om

Montagefärdiga altanräcken – finns det?
Vilka ledstänger finns till ett altanräcke?
Finns altanräcke i trä?

Altanräcken fyller främst två funktioner och det är att säkra uteplatsen samt att vara dekorativa. Med en fin altan kan man skapa en inbjudande trädgårdsoas och en länk mellan ute och inne. Ett altanräcke bryter effektivt mellan trädgården och altanen samtidigt som den skänker stil och karaktär till uteplatsen och ramar in bostaden på ett fint sätt. När du köper ett altanräcke online kan du hitta ett som fyller många olika funktioner. Det kan agera som allt från ett fallskydd, en avskärmare eller ett praktiskt insynsskydd. Ett altanräcke kan vara tillverkat av många olika material som trä, metall, stål, aluminium eller glas.

Ett välskött altanräcke håller länge

Alla uppbyggda ytor där folk uppehåller sig och som ligger mer än en halv meter ovanför marken bör ha ett altanräcke. Altanräcken kan se ut på många olika sätt men det vanligaste är att de är tillverkade i trä. Vissa enklare former av altanräcken består av träplintar som har en slana längst upp, men vill man ha skydd mot att barn och djur trillar ner bör man välja ett med liggande slanor. Stående slanor är också ett bra val och vill man ha ett dekorativt mönster kan man välja ett med diagonala slanor. Det vanligaste är att köpa dessa träräcken i moduler som man sedan monterar eller platsbygger. Många moduler är impregnerade eller grundmålade, men ibland är de obehandlade. För att det ska hålla länge måste det oljas in eller målas. Räcket måste också hållas rent genom regelbundna tvättar. Ett altanräcke som är välvårdat håller sig fint och fräscht i många år.

Altanräcken och tillbehör

Hos oss kan du köpa altanräcke som passar till många olika typer av altaner. Du kan även hitta trappsatser samt andra tillbehör som målarfärg och penslar, träolja, tumstock och beslag. Är du osäker på vad du behöver för att få upp ditt altanräcke kan du kontakta vår hjälpsamma kundtjänst som gärna svarar på frågor. Med rätt information och rätt material lyckas man oftast med sitt projekt.