Vinställ & vinhylla

Filtrera

649 kr

2 495 kr

649
649
2495
2495

blomus

(3)

in living

(1)

Svart

(2)

Stål

(3)

Brun

(1)

Vinställ

(4)

Endast snabbleverans

(4)

Sortera

4 Produkter

Du har sett alla 4 produkter

Hos oss på bygghemma.se kan du köpa vinhyllor online till ett billigt pris. Att ha en mindre vinhylla på exempelvis köksbänken kan vara riktigt snyggt som inredningsdetalj. Att ha en större hylla kan vara riktigt smart ur förvaringssynpunkt. Men det finns lite att ta hänsyn till innan köpet görs.

Varför ska man förvara viner i en vinhylla?

En vinflaska ska aldrig förvaras upprätt för att bottensatsen då samlas i flaskbotten. Att förvara flaskan upprätt innebär också att korken riskerar att torka ut, den skrumpnar och luft kan då sippra in i flaskan och oxidera vinet. Om det händer kommer vinet så småningom att förstöras. För dig som dricker upp vinet relativt omgående är vinhyllan mer för syns skull och först och främst en möbel som ser trevlig ut.

Finns det viner som inte behöver stå i vinställ?

Mousserande viner har inte samma behov av att ligga i vinställ. Vin som du konsumerar relativt omgående behöver inte heller ligga i horisontalläge.

Vad ska man tänka på vid köp av vinställ?

Låt först och främst ditt behov styra vilket typ av vinställ du köper. Konsumerar ni många flaskor i ert hem så krävs ett större vinställ och tvärtom. Är det som inredningsdetalj eller för att förvara på ett smart sätt? Du bör anpassa vinstället efter din favoritsort, alla flaskor ser inte likadana ut och storleken kan variera, så se till att måtten stämmer. Om du planerar att utöka samlingen bör du se dig om efter vinhyllor som går att bygga ut.