Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Köksblandare FM Mattsson 9000E II med Ledbar Strålsamlare

  46%
  tom 22/9
  Kampanj
  Rek. pris 2 984 kr
  Du sparar 1 385 kr
  1 599 kr

  Delbetala från 34 kr/mån

  Lagervara 
  Levereras normalt inom 2-3 vardagar.
  Utlämningsställe -
   
  Fri frakt!

  Beskrivning

  Köksblandare FM Mattsson 9000E II med ledbar strålsamlare är en ettgreppsblandare i krom med diskmaskinsavstängning. Blandaren är utrustad med hög och svängbar pip som underlättar arbetet i köket. Spaken är användarvänlig och mjukstängande. Utrustad med energi- och vattenbesparande funktionerna Ecosafe, Eco Flow och Kallstart. Kallstart är en annan sparfunktion där spaken i neutralt läge ger kallvatten, inte blandat kallt och varmt vatten.
  Köket är den del av hemmet där allt händer. Det är här det lagas, bakas och fejas – varje dag. Då är det viktigt att verktygen håller. Det gäller inte minst kökskranen som ska bekänna färg i många tuffa år. FM Mattsson 9000E gör vad den ska effektivt, gång efter gång utan onödigt slöseri av varmvatten.

  E i 9000E står för EcoSafe® och bygger på miljömedvetenhet i alla led, från minskad miljöbelastning i fabrik och materialval till energismarta funktioner som ger en miljövänlig och återvinningsbar slutprodukt. Exempel på detta är strålsamlarens ekoflöde. Ekoflöde innebär att kranen fungerar precis som vanligt, men flödet är begränsat genom luftinblandning i vattenstrålen vilket gör blandaren mycket energieffektiv.

  Övrigt
  - Kallstartsfunktion.
  - Med Soft PEX®-rör.
  - EcoSafe® blandare.
  - Hålmått Ø34–37 mm.
  - Med ledbar strålsamlare.
  - Ytterdiameter fot Ø52 mm.
  - Längd anslutningrör: 410 mm.
  - Mjukstängande med keramisk avstängning.
  - Skyddsmodul AA gäller ej anslutning till diskmaskin.
  - Eco Flow (energi- och vattenbesparande strålsamlare).
  - Svängbar pip, spärrbricka medföljer för 60°, 85°, 110° eller 360°.
  - Inbyggd, lätt omställbar flödesbegränsning och temperaturspärr.
  - Kan förses med avstängningsventil för bänkmaskin, FMM 5949-1000.
  - Med inbyggd keramisk avstängning för disk- och tvättmaskin. Omställbar mellan KV och VV, förinställd på KV.

  5 års Tryckgaranti
  Garantin gäller ettgreppsblandare med mjukstängningsfunktion, fem år från inköpsdatum. Den innebär, att vi åtar oss att åtgärda felet, om inte stängningstiden är minst 0,2 sekunder. En världsunik funktion som förhindrar skadliga tryckstötar i rören vid stängning. För att garantin skall gälla, så skall blandaren vara monterad och använd på ett korrekt sätt. Rördragning och installation skall vara fackmannamässigt utförda och överensstämma med Boverkets Byggregler. Garantin omfattar inte frysskador eller skador och funktionsfel, som uppstår genom orenheter i vattnet.

  Ecosafe
  Konceptet EcoSafe bygger på miljömedvetenhet i alla led, från minskad miljöbelastning i fabrik och materialval till energismarta funktioner som ger en miljövänlig och återvinningsbar slutprodukt.

  Eco flow
  Eco Flow heter FM Mattssons enkla och smarta lösning för att spara ytterligare på vattnet. Eco Flow är en flödesreglerare som reglerar vattenflödet i ettgreppsblandare och duschar. Blandarna fungerar precis som vanligt men är begränsade till 6 l/min för tvättställsblandare och 9 l/min för köksblandare vid 3 bar tryck. Ett enkelt sätt att spara vatten, energi och pengar.

  Kallstart
  Kallstart kräver mindre varmvatten men ger samma härliga känsla. Öppnar du kranen med spaken rakt fram får du bara kallvatten, vilket sparar rejält med varmvatten.

  Soft closing
  Mjukstängning; kranen stängs med en anings fördröjning. Du slipper smällar och tryckstötar i rören, vilket även ökar livslängden på både kran och rörinstallation.

  Installation
  Före installation måste ledningarna vara renspolade fram till blandaren.

  Rengöring
  För att rengöra produkten så torka den med en mjuk ren trasa efter användning. Tvålvatten eller ett flytande rengöringsmedel kan användas, men inga skrubbmedel får användas. Smuts och avlagringar av kalcium kan tas bort med ättika eller en svag lösning av syra, du kan lämna den att verka för en kort stund och skölj sedan rikligt med vatten.

  Dokument

  Egenskaper

  VarumärkeFM Mattsson
  Art.Nr.8001-3000
  FärgKrom
  DiskmaskinsavstängningJa
  Höjd384 mm
  Piputsprång233 mm
  Serie9000E
  FunktionEcosafe
  Anslutning VattenØ10 mm
  GreppEttgreppsblandare
  TypKöksblandare
  Svängbar PipJa
  RSK-nr8309085
  EAN-nr7319048001096