Bygga eldstad – 5 snygga alternativ om du vill ha en eldstad utomhus

Visst kan det vara kul att bygga sin egen eldstad men det finns också många snygga och praktiska alternativ för den som vill göra det lite enkelt för sig. Här tipsar vi om fem grymma eldstäder som sätter rätt stämning året runt.


Läs också:
Välj rätt grill – elgrill, gasolgrill eller kolgrill 

 

Förgyll kyliga och mörka kvällar och helger med en elstad. Grilla tillsammans med familj eller vänner eller bara njut av värmen, ljuset och ljudet av sprakande ved. Funkar lika bra på uteplatsen, terrassen eller i trädgården!      

 

 

Eldstad utomhus Weber

1. Eldstad Weber

Samlas för en grillkväll i skenet från Webers eldstad. Glöm vardagens stress och bara njut! Utrustad med porslinsemaljerat lock och balja, praktisk lockhållare och nylonhandtag med värmeisolering i aluminium.

KÖP HÄR: Eldstad Weber

 

 

Eldstad utomhus Eva solo Fire Globe

2. Eldstad Eva Solo FireGlobe

FireGlobe ger en stämningsfull eld med vackra lågor och intensiv värme. Eldstaden är tillverkad i matt svart gjutjärn som framhäver de gyllene lågorna. Snygg halvglobformad design som även fungerar som vindskydd. Du kan enkelt flytta runt den genom att använda hålet upptill som handtag. Eldstaden har ett löst galler i botten för ventilation och tre ben som ser till att varken gräs eller stenläggning blir svedda.

KÖP HÄR: Eldstad Eva Solo FireGlobe

 

 

 

Eldstad utomhus Iron Monster

3. Eldstad Kirami Outstanding Iron Monster med Stekhäll

Gedigen eldstad med möjligheter till både mysig stämning och rejäl matlagning utomhus. Stekhällen ovanpå Iron Monster är av robust valsjärn som du kan steka allt på – saftiga biffar eller koka potatis. Grillgallret i mitten är lätt att lossa och där lägger du ned ved och rör om i glöden. Stekhällen fungerar också som ett enormt värmeelement. Det bästa är att den alltid fungerar, i alla väder. Stekhällen är lätt att rengöra och behöver inte heller stoppas undan i förrådet över vintern.

KÖP HÄR: Eldstad Kirami Outstanding Iron Monster med Stekhäll

 

 

Eldstad utomhus Jydepejsen Firepit

4. Trädgårdskamin Jydepejsen Firepit

Trädgårdskamin Jydepejsen Firepit är en vacker eldstad i plåt och den perfekta samlingsplatsen för familjen. Den råa minimalistiska designen i Corten-stål förändras över tiden och får en rustik patina efter en tid. 

KÖP HÄR: Trädgårdskamin Jydepejsen Firepit

 

 

Eldstad utomhus Höfats Cube

5. Eldkorg/​kolgrill Höfats Cube

Rustik designad eldkorg som även fungerar som kolgrill. En multifunktionell utomhusmöbel som överraskar och står snygg år ut och år in med sin rostiga finish. Bara vänd Cube upp och ner för att kväva elden. Eldskålen hålls alltid upprätt, tack vare gravitationen.

KÖP HÄR: Eldkorg/​kolgrill Höfats Cube

 

 

Se samtliga eldstäder och eldkorgar

 

Läs också: Bygga utekök – 5 heta tips