Så blev en tudelad boj världens bästa grill

Säg Weber och många ser en härlig grillkväll framför sig. Fast vad de flesta inte vet är hur det kom sig att Weber blev till det det blev. Det började med en boj.

”Originalet”. Weber Master-Touch GBS. Foto: Weber.

”Originalet”. Weber Master-Touch GBS. Foto: Weber.

Bojar och grillar. Kopplingen kan tyckas långsökt, men faktum är att den klassiska klotgrillen faktiskt är sprungen ur en tudelad boj. Det var nämligen under ett arbetspass hos just en bojtillverkare som en uppfinningsrik anställd, tillika grillfantast, kom på att om man kapar en boj på mitten kan man få till en grill som ger den perfekta glöden. Grillfantasten hette George Stephen och bojtillverkaren Weber Brothers Metal Works. Resten är, som det heter, framgångshistoria.

Det här var 1952. Sen dess har mycket hänt i Webers värld där utbudet av grillrelaterade produkter i allt från gasolgrillar och elgrillar till termometrar och tändare utökats för varje år, bara hos oss på Bygghemma har vi över 300 produkter, men även om den bojlika klotgrillen har en lång historia så håller den fortfarande stilen än idag och är en lika stor och viktig del av sortimentet som när allt började.

En nyckel till Webers framgång har alltid varit hög kvalitet och innovationslusta. Och det märks inte minst i den uppsjö av konsumenttester där man alltid placerar sig i det absoluta toppskicket. Vill man vara säker på att inte köpa grisen i säcken ska man alltså välja en Weber-grill lyder rådet.

Vi har scannat av de senaste grilltesterna och kan väl bara konstatera att Weber is still going strong.

Topptestade grillar från Weber:

Gasolgrill: Genesis II E-310 GBS
Tidningen M3 gav Genesis II betyget 9 av 10 med tillropen ”Bästa gasolgrill 2019”, ”Imponerar” och ”Kvalitetskänsla på topp”. Testsajterna Testfakta och Test se utsåg den till ”Bäst i test” respektive ”Bästa premiumval”.

Se aktuella erbjudanden för Weber Genesis II E-310 GBS

Kolgrill: Master-Touch GBS
”Genomtänkt in i minsta detalj” tyckte Smartson och utsåg Master-Touch till ”Bäst i test”. Test se tyckte att den var ”Gedigen och robust” och Bäst i hemmet kände att man fick ”Väldigt mycket för pengarna”.

Se aktuella erbjudanden för Weber Master-Touch GBS

Elgrill: Pulse 2000
Med kommentarerna ”Hög kvalitetskänsla” och ”För gourmander boendes i lägenhet” fick Pulse 2000 utmärkelsen ”M3 rekommenderar” och slutbetyget 8 av 10 av M3. Även testsajten Smarto hyllade den i sitt test med kommentarerna ”Enastående resultat” och ”Denna elgrill har funktioner som får andra elgrillar att verka komma från stenåldern”.

Se aktuella erbjudanden för Weber Pulse 2000

Gasolgrill: Q3200
”Gör grillningen till en helt igenom angenäm upplevelse” tyckte Test se och gav Q3200 etiketten ”Bäst i test”.

Se aktuella erbjudanden för Weber Q3200