Julpynta utomhus – 5 enkla tips för att få julkänsla i trädgården

Belysning, juldekorationer, barrväxter, kransar och fågelmatare. Här går vi igenom våra fem bästa tips för hur du skapar mysig julstämning i trädgården.


Läs också: 5 julpynt som är värda att uppdatera i år


Är du ute efter den där magiska julstämningen? Glöm inte bort att känslan börjar redan i trädgården. Och det behöver inte vara svårt eller kosta skjortan. Låt dig inspireras av våra enkla tips nedan!


Julpynta utomhus – 5 tips

1. Sätt barrväxter i kruka
2. Gör din egen juldekoration
3. Bjud in småfåglarna
4. Sätt upp julkransar
5. Lys upp trädgården

 

Barrväxter i kruka

1. Sätt barrväxter i kruka

Om du inte har några barrträd i din trädgård kan du plantera i kruka. En stor fördel är att du kan placera krukan var du vill; på altanen, balkongen eller precis intill ytterdörren. Sockertoppsgranen är ett juligt alternativ som trivs bra i kruka, men det går också bra med Thuja-sorter eller andra barrväxter som du sen planterar ut i trädgården till våren. Klä gärna granen med plastkulor och/eller ljusslingor. Ett tips är att sätta ljusslingan långt in i grenverket så att det ser ut som att hela växten lyser!

Se våra barrväxter

Odlingskärl och krukor

Våra ljusslingor

 

Juldekoration

2. Gör din egen juldekoration

Med julfigurer med belysning är det lätt att skapa roliga och mysiga juldekorationer i trädgården. Bygg upp en liten värld vid ditt favoritträd, på trädgårdsbordet, en mur eller i kruka. Ta hjälp av stenar, mossa, kvistar av barrträd, kottar, äpplen och nypon för att få till rätt känsla. En perfekt aktivitet för hela familjen!

Se våra julfigurer med belysning

 

Bjud in småfåglarna

3. Bjud in småfåglarna

Få saker är så hemtrevligt som att se på när talgoxe, blåmes, pilfink och domherre samlas runt fröbollar, kärvar och andra fågelmatare. Förutom att du får en oslagbar julstämning i trädgården gör du småfåglarna en stor tjänst. Om vattnet är fruset kan du med fördel ställa ut friskt vatten lite då och då – det uppskattas av fåglarna!

Våra fågelmatare och fågelbord

 

Julkrans

4. Sätt upp julkransar

En välkomnande julkrans är svårslaget när det kommer till att skapa rätt stämning. Den självklara placeringen är förstås på ytterdörren, men det funkar lika bra på grinden eller lutandes mot husväggen tillsammans med en granbock eller andra juldekorationer. Har kransen dessutom belysning kan du och dina gäster njuta av den även när mörkret har lagt sig!

Se våra julkransar här

 

Julbelysning

5. Lys upp trädgården

Om du bara ska satsa på en sak, så är ljusslingor, lyktor och annan utomhusbelysning det självklara valet. Och det finns gott om alternativ att välja på: Klä in buskarna med ljusnät, fäst en ljusslinga i trädgrenarna eller på altanräcket, eller varför inte dekorera farstukvisten med lysande snöflingor, istappar eller en ljusslang som döljs bakom en vindskiva. Bara fantasin sätter gränserna!

Julbelysning

Se alla ljusslingor för utomhusbruk

Våra ljuslyktor


Läs också: Bäst i test enkeldörr 2020

Läs också: Bäst i test robotdammsugare 2020