Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Tips på bra kolgrill - från portabel minigrill till stor kolgrill

Är du på jakt efter en kolgrill men har svårt att bestämma dig för vilken du ska köpa? Vi på redaktionen har undersökt vilka kolgrillar som toppar Bygghemmas försäljningslista och tipsar om vad du ska tänka på inför köpet.

Av Bygghemma-redaktionen2023-03-06


Se hela vårt utbud av kolgrillar

 

Välj rätt kolgrill  

När du ska välja en kolgrill bör du fundera på vad du primärt ska använda grillen till och var den ska placeras. Om du är ute efter en grill till ditt hem och har gott om plats kan en lite större variant vara det perfekta valet till dig. Det passar även om ni är en stor familj eller gärna bjuder hem på grillkvällar. Den vanligaste storleken på grillyta är 57 cm men finns i flera olika storlekar som passar dina behov. Söker du en grill som är lätt att flytta är det bra att välja en som har hjul så du kan rulla in den i förrådet när den inte används, ut till perfekta stället i trädgården eller in till grannens grillfest. Vill du ha en ännu mer flyttbar grill bör du välja en picknickgrill i en litet format, gärna med handtag så du lätt kan bära med den var du än ska. En bärbar grill är perfekt att ta med på utflykten till stranden, skogen eller picknicken i parken. 

Behöver du ha plats att ställa av brickor och tallrikar bredvid din grill? Det kan vara smart att välja en grill som har inbyggt eller nedfällbart sidobord så du slipper ställa saker på marken. Har du däremot bra förvaringsmöjligheter i närheten av grillen så kan du skippa detta för att spara plats.

Nästa sak du bör ta tänka på är vilka funktioner som är viktiga för dig. Är du en grillmästare som har höga krav på grillen bör du nog lägga mer tid på att undersöka vilka funktioner som kommer passa din matlagningsstil. Är det viktigt för dig att kunna se temperatur i grillen, innertemperatur på köttet och möjlighet att använda en röklåda eller byta ut grillgallret mot en stekhäll etc. Möjligheterna är många och bara dina intressen sätter gränserna. Är du en amatörgrillare som inte har så höga krav kan du satsa på en billigare grill med basfunktioner. De flesta grillar har idag ett lock för att stänga in värmen som gör att grilltiden blir kortare och mer smak stängs in. Det är också en säkerhet för att minska brandrisken.

 

Mest populära kolgrillar 2023

1. Kolgrill BBQ Living Portabel

2. Kolgrill Landmann Grillchef Smoker

3. Kolgrill Boretti Barilo 2.0

4. Kolgrill Weber Master-Touch® GBS Klotgrill Premium SE E-5775

5. Kolgrill Weber Performer Klotgrill GBS

 

Bra kolgrill - Kolgrill BBQ Living Portabel

Mest sålda! Kolgrill BBQ Living Portabel

En omåttligt populär kompakt kolgrill i engångsgrillsformat. Lika lätt att ta med som en engångsgrill - men betydligt mer miljövänlig. Fyll den med kol hemma och bär med den till stranden, på picknik eller vart du vill!

KÖP HÄR: Kolgrill BBQ Living Portabel

 

Bra kolgrill - Kolgrill Landmann Grillchef Smoker

2:a plats. Kolgrill Landmann Grillchef Smoker

Kolgrill i kombination med smoker! Perfekt för dig som vill ha en grill med stor matlagningsyta som man även kan köra barbeque på.

KÖP HÄR: Kolgrill Landmann Grillchef Smoker

 

Bra kolgrill - Kolgrill Boretti Barilo 2.0

3:e plats. Kolgrill Boretti Barilo 2.0

En stor grill för sanna kolgrillsfantaster. Grillen har tre grillytor, två galler och ett stekplatta, som är lätta att flytta upp och ner så att du kan anpassa temperaturen efter maten. Locket har en inbyggd termometer.

KÖP HÄR: Kolgrill Boretti Barilo 2.0

 

Bra kolgrill -Kolgrill Weber Master-Touch® GBS Klotgrill Premium SE E-5775 Ø57 cm med SS-grillgaller

4:e plats. Kolgrill Weber Master-Touch® GBS Klotgrill Premium SE E-5775

Lyxig kolgrill från Weber som är uppgraderad med grillgaller som skapar imponerande grillränder, ett gångjärnslock, ett GBS-grillgaller i rostfritt stål, ett iGrill-förberett fäste (iGrill-termometer säljs separat) och ett mångsidigt värmespridningssystem. En grill för en matkreatören!

KÖP HÄR: Kolgrill Weber Master-Touch® GBS Klotgrill Premium SE E-5775

 

Bra kolgrill - Kolgrill Weber Performer Klotgrill GBS

5:e plats. Kolgrill Weber Performer Klotgrill GBS

Den klassiska kolgrillen med en extra dos komfort. Här får du extra arbetsyta i form av ett sidobord när du lagar mat. Utrustad med integrerad termometer i locket, Gourmet BBQ System-grillgaller i rostfritt stål och One-Touch rengöringssystem. 

KÖP HÄR: Kolgrill Weber Performer Klotgrill GBS

 

Se samtliga kolgrillar

 

Läs också: Grilltillbehör: 9 prylar som gör dig till grillmästare

Läs också: Bäst i test kolgrill

 

Populära produkter under kategorin Elgrill

Elgrill Weber Q2400 med Stativ

Förväntas åter i lager 2023-06-09

Elgrill Weber Q1400

Topptestad

Tillfälligt slut

Elgrill Weber Pulse 2000

Elgrill Weber Pulse 2000

7 890 kr

Se priset!

Populära artiklar