Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Hitta bästa kolgrillen - från portabel liten kolgrill till stor klotgrill

Är du på jakt efter en kolgrill men har svårt att bestämma dig för vilken du ska köpa? Vi har tagit reda på vilka modeller som sålt bäst hos oss hittills under året. I artikeln nedan hittar du hela topplistan, så att du enkelt ska kunna välja den bästa kolgrillen för just dina behov.

Av Bygghemma-redaktionen2024-03-26

Se hela vårt utbud av kolgrillar

 

Vilken är den bästa kolgrillen? 

När det kommer till köp av kolgrill finns det några saker du behöver tänka på:

- Först och främst bör du fundera på vad du primärt ska använda grillen till och var den ska placeras. Om du är ute efter en grill till ditt hem och har gott om plats kan en lite större variant vara det perfekta valet. Det passar även om ni är en stor familj eller gärna bjuder hem vänner på grillkvällar. Söker du en grill som är lätt att flytta är det bra att välja en som har hjul, så att du enkelt kan rulla in den i förrådet när den inte används. Vill du ha en ännu mer flyttbar grill bör du välja en picknickgrill i en litet format, gärna med handtag så att du lätt kan bära med den var du än ska. 

- Behöver du ha plats att ställa av brickor och tallrikar bredvid din grill? Då kan det kan vara smart att välja en grill som har inbyggt eller nedfällbart sidobord. Har du däremot bra förvaringsmöjligheter i närheten av grillen kan du skippa detta för att spara plats.

- Vilka funktioner är viktiga för dig? Är du en grillmästare som har höga krav på grillen bör du undersöka vilka funktioner som passar din matlagningsstil. Är det viktigt för dig att kunna se temperatur i grillen, se innertemperatur på köttet, möjlighet att använda en röklåda eller byta ut grillgallret mot en stekhäll? Är du en amatörgrillare som inte har så höga krav kan du satsa på en billigare grill med basfunktioner. De flesta grillar har idag ett lock för att stänga in värmen som gör att grilltiden blir kortare och mer smak stängs in. Det är också en säkerhet för att minska brandrisken.

 

Mest populära kolgrillar 2024

1. Kolgrill BBQ Living Portabel

2. Kolgrill Weber Master-Touch® GBS Klotgrill C-5750

3. Kolgrill Boretti Barilo 2.0

4. Kolgrill Weber Performer Klotgrill GBS

 

Bra kolgrill - Kolgrill BBQ Living Portabel

Mest sålda! Kolgrill BBQ Living Portabel

En omåttligt populär kompakt kolgrill i engångsgrillsformat. Lika lätt att ta med som en engångsgrill - men betydligt mer miljövänlig. Fyll den med kol hemma och bär med den till stranden, på picknick eller vart du vill!

KÖP HÄR: Kolgrill BBQ Living Portabel

 

2:a plats. Kolgrill Weber Master-Touch® GBS Klotgrill C-5750

En lyxig grill utrustad med stängd askfångare, lockhållare, GBS-grillgaller och fäste för iGrill-termometer (termometer ingår ej). Den inbyggda locktermometern gör det enkelt för dig att läsa av temperaturen och grillens porslinsemaljerade lock och balja gör den vädertålig och lätt att rengöra. 

KÖP HÄR: Kolgrill Weber Master-Touch® GBS Klotgrill C-5750

 

Bra kolgrill - Kolgrill Boretti Barilo 2.0

3:e plats. Kolgrill Boretti Barilo 2.0

En stor grill för sanna kolgrillsfantaster. Grillen har tre grillytor, två galler och en stekplatta som alla är lätta att flytta upp och ner så att du kan anpassa temperaturen efter maten. Locket har en inbyggd termometer.

KÖP HÄR: Kolgrill Boretti Barilo 2.0

  

Bra kolgrill - Kolgrill Weber Performer Klotgrill GBS

4:e plats. Kolgrill Weber Performer Klotgrill GBS

Den klassiska kolgrillen med en extra dos komfort. Här får du extra arbetsyta i form av ett sidobord när du lagar mat. Utrustad med integrerad termometer i locket, Gourmet BBQ System-grillgaller i rostfritt stål och One-Touch rengöringssystem. 

KÖP HÄR: Kolgrill Weber Performer Klotgrill GBS

 

Hittade du ingen produkt som föll dig i smaken? Se fler kolgrillar här

Köp grillkol

Köp grilltillbehör och grillredskap

Köp förkläde

 

Läs också: 10 tillbehör till grillen som gör dig till grillmästare

Läs också: Bäst i test kolgrill

Läs också: Tända grill - 3 olika sätt att tända en kolgrill

Populära produkter under kategorin Elgrill

Elgrill Weber Pulse 2000

Elgrill Weber Pulse 2000

9 548 kr

Se priset!

Elgrill Weber Q1400

Elgrill Weber Q1400

3 616 kr

Se priset!

Topptestad

Populära artiklar