Kolgrill: Här är kolgrillarna som är populärast 2020

Är du på jakt efter en kolgrill men har svårt att bestämma dig för vilken du ska köpa? Vi på redaktionen har undersökt vilka kolgrillar som toppar Bygghemmas försäljningslista och tipsar om vad du ska tänka på inför köpet.


Läs också: Bäst i test kolgrillar: Vi jämför 3 olika kolgrillar från Weber

 

Välj rätt kolgrill  

Den klassiska klotgrillen är det populäraste alternativet bland våra kolgrillar. I en klotgrill stänger du in värmen genom att sätta på locket, vilket gör att grillningen går snabbare och brandrisken minskar jämfört med en öppen kolgrill. Ett vanligt mått på grillgaller är en diameter på 57 cm. Då får familjens mat gott om plats när den ska tillagas på grillen. Klotgrillar finns i olika utföranden och storlekar. Hur mycket utrymme du har för grillen samt vilken typ av matlagning du ska använda den till är saker som är bra att fundera över innan du gör ditt val. 

 

Kolgrillar topp 5 - 2020 

1. Weber Performer® Premium GBS® 57 cm

2. Weber Performer® Deluxe GBS® 57 cm

3. Weber Performer® GBS® 57 cm

4. Weber Master-Touch® GBS® 57 cm Svart

5. Weber Original Kettle™ Premium 57 cm

 

Se samtliga kolgrillar

 

 

Kolgrill Weber Performer Premium GBS
Mest sålda! Weber Performer Premium GBS 57 cm

En klassisk kolgrill fast med lite extra komfort. Sidobordet ger extra arbetsyta. Det finns en integrerad termometer i locket och värmen regleras med aluminiumspjäll upptill och undertill.  

KÖP HÄR: Weber Performer Premium GBS
 

Kolgrill Weber Performer Deluxe GBS

Plats 2. Weber Performer Deluxe GBS 57 cm 

En kolgrill med elektronisk gasoltändning. Du håller koll på maten med hjälp av den integrerade termometern i locket och en digital matlagningstimer. I förvaringslådan kan du t ex förvara briketterna. 

KÖP HÄR: Weber Performer Deluxe GBS

 

Kolgrill Weber Performer GBS

Plats 3. Weber Performer GBS 57 cm

En smidig grill på fyra hjul där sidobordet kan fällas ner för att spara utrymme när grillen inte används. Termometer i locket, lockhållare och One-Touch rengöringssystem som underlättar när du har händerna fulla.  

KÖP HÄR: Weber Performer GBS

 

Kolgrill Weber Master Touch GBS

Plats 4. Weber Master Touch GBS 57 cm

En uppgraderad version av den klassiska klotgrillen. Med Low & Slow spjällinställning får du perfekt luftflöde vid rökning. Det finns fäste för iGrill-termometer och även en integrerad termometer i locket.  

KÖP HÄR: Weber Master Touch GBS

 

Kolgrill Weber Original Kettle

Plats 5. Weber Original Kettle 57 cm 

En i det närmaste ikonisk klotgrill, nu med lite högre ben för en bekväm arbetshöjd. Med termometer i locket och grillgaller med gångjärn lämpar sig denna variant för grillning av såväl, kött, fisk och grönsaker. 

 

KÖP HÄR: Weber Original Kettle 

 

Läs också: Grilltillbehör: 9 prylar som gör dig till grillmästare