Snygga poolmöbler – 4 stilar att inspireras av

Är du på jakt efter de perfekta möblerna till sommarens poolhäng? Här tipsar vi om några av våra favoritmöbler just nu! Låt dig inspireras av klassisk stil, modernt, medelhavet och exotisk oas.

Av Bygghemma-redaktionen2021-07-01


Läs också:
Rengöra pool – allt du behöver veta

 

Inreda poolområde

Så hur ska du tänka när du inreder vid poolen? Egentligen är det samma principer som vid all annan inredning; välj en stil som passar ihop med huset och trädgården i övrigt och se gärna till att skapa öar/oaser med möbler, växter och textilier som förstärker den känsla du vill åt och bjuder in till umgänge och vila. Satsa på sköna loungemöbler, där du kan äta en lättare lunch eller ta något gott att dricka tillsammans med familj och vänner. Och komplettera med solsängar, hängmatta eller solbädd, där du kan koppla med en god bok eller favoritpodden.

Här nedan har vi samlat några av våra favoritmöbler under fyra olika stilar. Förhoppningsvis hittar du något att inspireras av!

 

Snygga poolmöbler klassisk stil

Poolmöbler  klassisk stil

Tänk dig en spaweekend på en elegant herrgård någonstans i Sverige. Leta efter möbler med ett klassiskt formspråk och material som andas kvalitet. Gärna ljusa färger på möbler samt textilier i softiskerade nyanser av till exempel grå eller blå. Passar både till den äldre trävillan och det nybyggda huset.

 

Snygga poolmöbler klassisk solstol

Däckstol Hillerstorp Tennessee. Adirondack Mountains, norr om New York fick för över 100 år sedan ge namn åt en speciell typ av vilstol. The Adirondack Chair har sedan dess skapats i otaliga versioner, material och färger.

 

 

Snygga poolmöbler klassisk lounge

Loungegrupp Hillerstorp Gotland Vit. Formgivningen andas retro, men designinslagen är av senaste snitt. Tillverkat av FSC-certifierad kärnvirke från Norrland.Snygga poolmöbler klassiskt parasoll

Parasoll Hillerstorp Navy med tyg av polyester och stomme av aluminium. Parasollet är utrustat med vev och tilt.

 

Poolmöbler modern stil

Poolmöbler – modern stil

Om ditt boende karaktäriseras av en ren och avskalad stil är det snyggt om den känslan går igen i dina poolmöbler. Här kan du titta efter material som stål och ljusa träslag som ger en modern och exklusiv känsla. Plocka gärna in textilier i säsongens trendfärger. Passar dig som bor i nybyggt eller funkishus.

Poolmöbler modern stil lounge

Loungegrupp Portals Light från LifestyleGarden. Portals Light-sortimentet kännetecknas av ergonomiska linjer och unika former som har skapats utan att man gett avkall på stabilitet och styrka. Indonesisk FSC-certifierad teak och kuddar i högkvalitativt olefintyg erbjuder komfort och en modern känsla.

 

Snygga poolmöbler solstol Venture Design

Solstol Venture Design Dawson. Komfortabel och modern solstol i stålborstad akacia och vita, mjuka kuddar i polyester. Dynornas ytterklädsel kan tas av och tvättas vid behov. Ingen montering krävs.Poolmöbler modernt parasoll

Parasoll Hillerstorp Lyx. Stort lyxigt parasoll från Hillerstorp med tyg i polyester och stång i trä. Smidig fällningsmekanism gör parasollet enkelt att fälla upp och fälla ned.

 

Snygga poolmöbler medelhavet

Poolmöbler – inspiration från medelhavet

Drömmer du fortfarande om känslan från semestern i Italien? Varför inte återskapa den på hemmaplan! Här passar det bra med designade möbler i stål eller trä med rundade former och textilier och dynor i vita nyanser. Varför inte satsa på en lyxig solbädd som både ger komfort och skugga. Komplettera gärna med växter såsom citron- eller olivträd.

 

 

Snygga poolmöbler solsäng Comfort Garden

Solsäng Comfort Garden Nardo är en mycket bekväm solsäng från Comfort Garden som ger många sköna stunder i sommarsolen. Ryggstödet kan ställas i fyra olika lägen för extra komfort. Solsängen tillverkad av lättskött polywood som är väldigt hållbart, lättskött och fritt från PVC. Solstolen har en charmig design med inspiration från Italien. Nardo är UV-resistent och motståndskraftig mot väderförhållanden.

 

Snygga poolmöbler solsängSolsäng Comfort Garden Florens Lyx är en stor, rundad solsäng tillverkad av konstrotting. Den har bekväma dynor i polyester.

 

Poolmöbler medelhav solbädd

Solbädd Comfort Garden Florens är en elegant och lyxig solbädd som har ett praktiskt tygtak och -sidor som enkelt kan justeras så att du får precis så mycket sol som du vill.

 

 

Poolmöbler medelhav parasoll

Parasoll Venture Design Leeds är ett smidigt parasoll i aluminium och polyester som vevas upp/ned med silvrig vev.

 

 

Snygga poolmöbler exotisk

Poolmöbler – en exotisk oas

Om du älskar långresor och exotiska resmål är denna stilen något för dig! Satsa på mörkare träslag, konstrotting, bambu, eller imitation av gräs eller halm. Komplettera med ljusa dynor och eventuellt detaljer i klara färger. Och ställ gärna ut palmer i kruka under dagtid. Förutom en mustigare känsla bör möblerna inbjuda till långa dagar vid poolen.

 

 

Snygga poolmöbler solsäng

Solsäng deNoord Teramo är en dubbel solsäng med soltak som är stor nog för två. Solsängen är tillverkad av lättskött och väderbeständigt lärkträ och kan enkelt placeras i din trädgård, på din uteplats eller terrass för att njuta av solen tillsammans med en vän. Solsängen har ett soltak som enkelt går att ta av. Tyget är UV- beständigt och solsängen har eleganta och mycket stabila ben. Två st kuddar ingår.

 

Snygga poolmöbler hängmatta

Hängmatta Amazonas Beach Set är en snygg och bekväm hängmatta tillverkad i UV-resistent EllTex-material och det svarta stålstativet monteras enkelt med klickfunktion.

 

Snygga poolmöbler solstol

Solstol Clinton från Venture Design. Clinton är inte bara en skön sitt- och liggplats utan har också en rustik charm. Solstolen är tillverkad i naturlig rotting och har kuddar i en grå nyans av polyester.


Poolmöbler exotisk stilParasoll Hillerstorp Röd med tyg av polyester och stomme av aluminium. Parasollet är utrustat med vev och tilt.

 

Se fler utemöbler här Läs också:
Poolleksaker – 7 måsten till sommarens poolhäng


Läs också:
Bäst i test poolrobot