Köpa färg: Vi tipsar om inomhusfärgen som säljer bäst

Behöver du tips på bra färg? Vi har tagit reda på vilka inomhusfärger som var populärast hos oss under 2019. I toppen hittar du både lasyr för panel, täckfärg för vägg och tak, snickerifärg och latexfärg till källaren.

 

Ska du måla om hemma och är osäker på vilken färg du ska välja? Här nedan listar vi de sju inomhusfärger som sålde allra bäst hos oss under förra året, samtidigt passar vi på att ge lite tips kring vad du ska tänka på före ditt köp.

 

Vilken sorts färg ska jag välja?

Att välja färg är inte bara en fråga om kulör. Vilken sorts färg du ska välja beror också på vilket rum du ska måla, vilken typ av yta som ska målas och vilka egenskaper den målade ytan ska ha. Grundfärg används till exempel på olika ytor för att ge en bra basyta, takfärg droppar mindre, golvfärg är extra motståndskraftig, panelfärg kan låta kvistarna lysa igenom, snickerifärg är anpassat till trädetaljer såsom lister osv. Det finns också olika grad av skydd mot kladdiga fingrar, fukt och matos, som kan vara bra att tänka på när du ska köpa färg till rum som behöver tåla lite extra och där ytorna behöver vara avtorkningsbara.

Läs på om färgen du tänker köpa. Är du osäker kan du alltid få hjälp av vår produktrådgivning, telefon 020-25 00 25.

 

Mest populära inomhusfärger

1. Tak- och panelfärg Herdins Vit

2. Väggfärg Nordsjö Professional 7 Vit

3. Takfärg Nordsjö Ambiance Sky Vit

4. Golvfärg Hagmans EP-V ljusgrå

5. Grundfärg Nordsjö Professional Grund+ Vit

6. Snickerifärg Nordsjö Professional Snickeri 15 Vit

7. Vägg- och takfärg Nordsjö Professional Täckplast

 

 

 

Färg

1:a plats. Tak- och Panelfärg Herdins Vit

Vattenburen lasyr för obehandlat eller tidigare lackerat barrträ inomhus. Förebygger och bromsar så kallad gulning och ger gammal och gulnad panel en vacker, ljus sidenmatt yta.

KÖP HÄR: Tak- och Panelfärg Herdins Vit

 

 

 

Färg

2:a plats. Väggfärg Nordsjö Professional 7 Vit

Matt vattenburen väggfärg med utmärkt täckförmåga. Avsedd för målning inomhus på puts, betong, lättbetong, byggplattor av olika slag, glasfiberväv m.m.

KÖP HÄR: Väggfärg Nordsjö Professional 7 Vit

 

 

Färg 

3:e plats. Takfärg Nordsjö Ambiance Sky Vit

Helmatt vit takfärg för målning inomhus på puts, betong, lättbetong, gipsskivor, glasfiberväv m.m. Lång öppentid underlättar målningen och ger helmatta skäckfria tak, som lyser upp och ger en jämn och fin yta.

KÖP HÄR: Takfärg Nordsjö Ambiance Sky Vit

 

 

Färg

4:e plats. Golvfärg Hagmans EP-V ljusgrå

Pigmenterad vattenburen 2-komponents epoxifärg, som används då en diffusionsöppen blank färgfilm önskas. Avsedd för betonggolv men kan även användas på golv av trä eller fiberplattor.

KÖP HÄR: Golvfärg Hagmans EP-V ljusgrå

 

 

Färg

5: plats. Grundfärg Nordsjö Professional Grund+ Vit

Helmatt grundfärg för väggar och tak. Torrhalten är hög, vilket ger en god täckförmåga och uppbärningsförmåga med god vidhäftning på olika underlag som puts, betong, lättbetong, byggplattor av olika slag, glasfiberväv m.m.

KÖP HÄR: Grundfärg Nordsjö Professional Grund+ Vit

 

 

Färg 

6:e plats. Snickerifärg Nordsjö Professional Snickeri 15 Vit

Vattenburen halvmatt snickerifärg som ger en hård och tålig yta. Snabb och lätt att applicera. Färgen är avsedd för målning inomhus på dörrar, karmar, socklar, rostskyddsgrundade plåt- och ståldetaljer.

KÖP HÄR: Snickerifärg Nordsjö Professional Snickeri 15 Vit

 

 

Färg 

7: plats. Vägg och takfärg Nordsjö Professional Täckplast

Helmatt, diffusionsöppen latexfärg för inomhusmålning på puts, betong, lättbetong och byggplattor av olika slag, där du önskar en helmatt yta utan större krav på tvättbarhet. Främsta användningsområdet är väggar och tak i förråd, lager, källare, verkstads- och fabrikslokaler och liknande utrymmen.

KÖP HÄR: Vägg och takfärg Nordsjö Professional Täckplast 

 

Se all inomhusfärg hos Bygghemma