Ring oss på 020-25 00 25
 • Kundservice är stängt
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  Pergola

   Pris
   4 099 kr
   4 099 kr
   48 959 kr
   48 959 kr
   Varumärke
   Typ
   Bredd (mm)
   1698
   1698
   4930
   4930
   Material
   Färg
   Leveranstid
   Längd (mm)
   2348
   2348
   5050
   5050
   Höjd (mm)
   2350
   2350
   3100
   3100
   Vikt (kg)
   11.5
   11.5
   175
   175

   Pergola

   En pergola är inte bara praktisk utan även estetiskt tilltalande. Låt växter klättra på pergolan eller kombinera den med ett vindskydd och skapa en vacker lövgång eller ett lummigt uterum. I vårt utbud hittar du flera olika modeller att välja mellan.

   Läs mer...
   Visar 13 av 13 produkter
   Sortering
   • Sortering
   • Lägsta pris
   • Högsta pris
   • Produktnamn A-Ö
   • Produktnamn Ö-A
   • Popularitet
   Sida 1 / 1
   • Sida 1 / 1
   4 995 kr
   5 995 kr
   Levereras inom 5-10 vardagar
   Gå till produkt
   12 995 kr
   17 436 kr
   Levereras inom 5-10 vardagar
   Gå till produkt
   Finns i fler färger
   4 099 kr
   4 319 kr
   Levereras inom 5-10 vardagar
   Gå till produkt
   13 995 kr
   14 864 kr
   Levereras inom 5-10 vardagar
   Gå till produkt
   7 759 kr
   8 169 kr
   Tillfälligt slut: 2019-02-27
   Gå till produkt
   Finns i fler färger
   fr.19 469 kr
   20 499 kr
   Tillfälligt slut: 2019-03-31
   Finns i flera varianter.
   Varav 3 färger:
   Beige
   Vit
   Brun
   Gå till produkt
   34 749 kr
   36 579 kr
   Tillfälligt slut
   Gå till produkt
   fr.20 289 kr
   21 359 kr
   Tillfälligt slut: 2019-04-01
   Finns i flera varianter.
   Gå till produkt
   28 359 kr
   29 849 kr
   Tillfälligt slut
   Gå till produkt
   fr.34 389 kr
   36 199 kr
   Tillfälligt slut: 2019-04-01
   Finns i flera varianter.
   Gå till produkt
   15 599 kr
   16 419 kr
   Tillfälligt slut
   Gå till produkt
   13 709 kr
   14 429 kr
   Tillfälligt slut
   Gå till produkt
   35 339 kr
   37 195 kr
   Tillfälligt slut
   Gå till produkt
   Sida 1 / 1
   • Sida 1 / 1

   Vad du bör tänka på när du köper en pergola

   Det är viktigt att du är noggrann när du mäter platsen där du ska placera pergolan så att den passar in i din trädgård. En trädgård med stor yta kan ha en större pergola och en mindre trädgård en variant anpassad efter just en mer avskalad yta. Det behövs normalt sett inget inget bygglov för att installera en avskiljare på din tomt. Detta under förutsättning att pergolan placeras minst 4,5 meter från din grannes tomtgräns, höjden kan i vissa fall ha betydelse. Är du osäker på om det krävs tillstånd eller ej bör du alltid ta kontakt med byggnadsnämnden i kommun innan du börjar bygga. Finns det risk för att pergolan kommer att skugga tomten bredvid bör du kontakta grannen och berätta om dina planer. När du bestämt dig för att köpa pergola ska du fundera på vilken typ av modell du vill ha, söker du insynsskydd kan en väggskärm vara att rekommendera. Är du ute efter ett praktiskt solskydd är en takskärm med tygtak ett bra val.

   Att installera en pergola

   Vid installation finns det några saker du bör tänka på. Hos oss kan du köpa ett komplett set av pergola billigt eller välja att endast köpa stommen i sig och komplettera med det val av skärmar som passar bäst i trädgården. Oavsett modell kan en pergola vara ganska otymplig och du kan behöva hjälp med att sätta upp den. Har du valt en variant med takskärm i hög höjd behöver du utan tvekan ett par extra händer. Du behöver även se till att förbereda markarbetet så att du på ett säkert sätt kan säkra installationen. Produktbeskrivningen på vår sida anger exakt djup, höjd och bredd vilket underlättar i förarbetet. Stommen är gjord i antingen aluminium eller trä, just trävarianten är redan skyddsimpregnerad så det behöver du inte tänka på att göra själv. Om du har valt en modern pergola med tillhörande tygskydd medföljer krokar för enkel uppsättning.

   Frågor du bör ställa dig innan du köper en pergola

   Vad för slags utemiljö vill jag skapa?

   Ställ dig frågan vilket syfte din nya pergola ska ha. Är det tänkt att den ska forma en skuggad trädgårdsgång? Vill du rama in en befintlig uteplats? Behöver du skapa vind- och solskydd i ett utsatt område av trädgården? Det är enkelt att skapa en inbjudande miljö dit grannarna kommer att stå på kö. Har du en badtunna kan du bygga upp en lummig miljö runt omkring tunnan där tankarna omedvetet förs till Medelhavet och inte vårt kalla Norden. Du kan sätta upp både vägg- och takskärmar. Frågorna kanske hopar sig men när du har kommit underfund med svaret kan du med ett knapptryck köpa pergola online och hos oss finner du ett flertal modeller.

   Vilka växter passar till pergolan?

   Att ha en pergola med växter i trädgården blir till ett vackert blickfång och skapar en lummig miljö som inbjuder till långa fikastunder eller många timmars avslappning läsandes en bok i solstolen. Det finns många olika sorters växter och blomster som är lämpliga att ha klättrandes eller hängandes från vägg- eller takskärmen. Ormbunkar växer snabbt och bildar en tät, insynsskyddad vägg. För blomsterfantasten så är klätterrosor ett bra val, framförallt honungsrosen som sprider en ljuvlig doft. Du kan även hänga amplar från taket, ett tips är petunior som blommar rikt under sommarmånaderna. För en sista stilinsats häng upp en batteridriven ljusslinga i din pergola, det skapar ett dovt ljus i grönskan.

   Vill du ha klättrande vinrankor i din pergola?

   Det finns andra alternativ ifall ditt främsta syfte inte är att skapa en blomsterportal i trädgården. Ett tips är att sätta vinrankor i din pergola, antingen som en klättrande sidovägg eller som ett grönskande tak över uteplatsen. Du blir belönad med saftiga vindruvor som du nödvändigtvis inte behöver trampa till vin utan som du kan avnjuta en handfull då och då. Det finns ett par saker att tänka på innan du sätter vinrankor. Köp plantor som är anpassade för just den växtzon du befinner dig i, du behöver oftast flera plantor för att det ska växa sig frodigt. Om du är osäker på hur du ska beskära rankan rådfråga ditt lokala blomsterland eller sök tips på internet. Tänk på att det kan ta några år innan vinrankan bär frukt.

   Varför ska jag ha en pergola i trädgården?

   Du kanske frågar dig vilket syfte en pergola skulle fylla i just din trädgård när du redan har en mysig uteplats? Man behöver inte installera den som en förlängning av huset utan pergolan passar minst lika bra som en fristående del. Har du en stor trädgård med flera träd och buskar kan du ta bort en del av dessa och istället bygga ett extra uterum ibland grönskan. Det finns modeller med tygtak där du med hjälp av en smart anordning enkelt drar av taket och låter solstrålarna flöda in. Lika enkelt vevar du tillbaks taket så att du kan njuta i skuggan. Om du är intresserad av trädgårdsdesign, på engelska kallat landscaping, kan du enkelt skapa vackra miljöer med en blomstrande trädgårdsgång. Bläddra i vårt stora utbud efter pergolan som passar just dig. Eventuella frågor besvaras av våra vänliga medarbetare på kundtjänst.