Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Pergola

Pergola | För trädgård, altan & uteplats

Filtrera

2295kr
257755kr
2295
2295
257755
257755

Visa endast kampanjartiklar

(8)

Visa enbart nyheter

(5)

2041mm
6219mm
2041
2041
6219
6219

allvy

(2)

comfort garden

(1)

eden wood

(1)

gop

(12)

jabo

(5)

landskap

(5)

venture design

(1)

670mm
5050mm
670
670
5050
5050

Pergola

(10)

Pergola med segelduk

(6)

Pergola med tak

(9)

Takduk

(1)

Väggpergola

(1)

Sortera

27 Produkter

Pergola Landskap Skugga 3x4m Grått Tyg

Nyhet

Pergola Landksap Skugga 3x3m Grått Tyg

Nyhet

Pergola Landskap Skugga 3x3m Vitt Tyg

Nyhet

Pergola Landskap Skugga 3x4m Vitt Tyg

Nyhet

Pergola Venture Design Lazio

Pergola Venture Design Lazio

fr.4 828 kr

Se priset!

Pergola Jabo 4x4 m

Pergola Jabo 4x4 m

fr.7 492 kr

Se priset!

Väggpergola 4x4 m Grå

Väggpergola 4x4 m Grå

6 639 kr

Se priset!

Pergola Jabo

Pergola Jabo

5 590 kr

Se priset!

Pergola Jabo Vägg

Pergola Jabo Vägg

fr.5 189 kr

Se priset!

Takduk gop Florida

Takduk gop Florida

fr.2 295 kr

Se priset!

Pergola gop Palermo 13 m2

Pergola gop Palermo 13 m2

12 995 kr

Se priset!

Landskap Fristående skärmtak Gnistra 14,8kvm

Leveranstid 4-6 veckor

Aluminiumpergola Allvy Sunroom Orienta

Aluminiumpergola Allvy Sunroom Orienta

fr.95 665 kr

Kampanj

tom 30/5

Leveranstid 8-10 veckor

Aluminiumpergola Allvy Sunroom Oskura XL

Aluminiumpergola Allvy Sunroom Oskura XL

fr. 112 915 kr

Kampanj

tom 30/5

Leveranstid 8-10 veckor

Pergola gop Moreno 13 m2

Tillfälligt slut

Du har sett alla 27 produkter

Vanliga frågor om

Vilka växter passar till pergolan?
Varför ska jag ha en pergola i trädgården?

En pergola är inte bara praktisk utan även estetiskt tilltalande. Låt växter klättra på pergolan eller kombinera den med ett vindskydd och skapa en vacker lövgång eller ett lummigt uterum. I vårt utbud hittar du flera olika modeller att välja mellan.

Vad du bör tänka på när du köper en pergola

Det är viktigt att du är noggrann när du mäter platsen där du ska placera pergolan så att den passar in i din trädgård. En trädgård med stor yta kan ha en större pergola och en mindre trädgård en variant anpassad efter just en mer avskalad yta. Det behövs normalt sett inget inget bygglov för att installera en avskiljare på din tomt. Detta under förutsättning att pergolan placeras minst 4,5 meter från din grannes tomtgräns, höjden kan i vissa fall ha betydelse. Är du osäker på om det krävs tillstånd eller ej bör du alltid ta kontakt med byggnadsnämnden i kommun innan du börjar bygga. Finns det risk för att pergolan kommer att skugga tomten bredvid bör du kontakta grannen och berätta om dina planer. När du bestämt dig för att köpa pergola ska du fundera på vilken typ av modell du vill ha, söker du insynsskydd kan en väggskärm vara att rekommendera. Är du ute efter ett praktiskt solskydd är en takskärm med tygtak ett bra val.

Att installera en pergola

Vid installation finns det några saker du bör tänka på. Hos oss kan du köpa ett komplett set med byggsats för pergola billigt eller välja att endast köpa stommen i sig och komplettera med det val av skärmar som passar bäst i trädgården. Oavsett modell kan en pergola vara ganska otymplig och du kan behöva hjälp med att sätta upp den och få ihop byggsatsen. Har du valt en variant med takskärm i hög höjd behöver du utan tvekan ett par extra händer. Du behöver även se till att förbereda markarbetet så att du på ett säkert sätt kan säkra installationen. Produktbeskrivningen på vår sida anger exakt djup, höjd och bredd vilket underlättar i förarbetet. Stommen är gjord i antingen aluminium eller trä, just trävarianten är redan skyddsimpregnerad så det behöver du inte tänka på att göra själv. Om du har valt en modern pergola med tillhörande tygskydd medföljer krokar för enkel uppsättning.

Frågor du bör ställa dig innan du köper en Pergola

Vad för slags utemiljö vill jag skapa?

Ställ dig frågan vilket syfte din nya pergola ska ha. Är det tänkt att den ska forma en skuggad trädgårdsgång? Vill du rama in en befintlig uteplats eller ha den på din altan? Behöver du skapa vind- och solskydd i ett utsatt område av trädgården? Det är enkelt att skapa en inbjudande miljö dit grannarna kommer att stå på kö. Har du en badtunna kan du bygga upp en lummig miljö runt omkring tunnan där tankarna omedvetet förs till Medelhavet och inte vårt kalla Norden. Du kan sätta upp både vägg- och takskärmar. Frågorna kanske hopar sig men när du har kommit underfund med svaret kan du med ett knapptryck köpa pergola online och hos oss finner du ett flertal modeller.

Vill du ha klättrande vinrankor i din pergola?

Det finns andra alternativ ifall ditt främsta syfte inte är att skapa en blomsterportal i trädgården. Ett tips är att sätta vinrankor i din pergola, antingen som en klättrande sidovägg eller som ett grönskande tak över uteplatsen. Du blir belönad med saftiga vindruvor som du nödvändigtvis inte behöver trampa till vin utan som du kan avnjuta en handfull då och då. Det finns ett par saker att tänka på innan du sätter vinrankor. Köp plantor som är anpassade för just den växtzon du befinner dig i, du behöver oftast flera plantor för att det ska växa sig frodigt. Om du är osäker på hur du ska beskära rankan rådfråga gärna våra vänliga medarbetare på kundservice. Tänk på att det kan ta några år innan vinrankan bär frukt.

Om du är intresserad av trädgårdsdesign kan du enkelt skapa vackra miljöer med en blomstrande trädgårdsgång. Bläddra i vårt stora utbud efter pergolan som passar just dig. .