Bäst i test grästrimmer: Vi jämför 3 bensindrivna grästrimmers

En bensindriven grästrimmer passar dig som har en lite större trädgård eller behöver en extra kraftfull grästrimmer. Här tittar vi närmare på tre populära bensindrivna grästrimmers från Husqvarna, McCulloch och Stiga.


Läs också: Vi jämför 3 batteridrivna grästrimmers


En bensindriven grästrimmer passar trädgårdar som är medelstora eller stora, där du kan fixa hela trädgården utan skarvsladdar eller laddning av batteri. En bensindriven grästrimmer har lång användningstid och tillräckligt med kraft för att klara av tuffare utmaningar. I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på arbetsbredd och motor, extrafunktioner, vikt och vad kunderna tycker om de olika modellerna.


Bäst i test bensindrivna grästrimmers 2020

1. Trimmer McCulloch Trimmac

2. Trimmer Stiga SBC 226 JD

3. Trimmer Husqvarna 129C

 

 

Bensindriven grästrimmer McCulloch Trimmac

Testvinnare! Trimmer McCulloch Trimmac

Passar dig som
är ute efter en lätt och smidig grästrimmer till ett lågt pris.

Sammanfattning
Smidig grästrimmer som endast väger 3,9 kg. Det svängda riggröret och loophandtaget gör trimmern enkel att arbeta med. Riggröret är tvådelat så att det tar mindre plats när du förvarar och transporterar trimmern. Utrustad med halvautomatisk Tap ´n Go och handtag som kan justeras i höjdled.

Rek. pris: 1 459 kr
Arbetsbredd: 40 cm
Cylindervolym: 25 cc
Motoreffekt: 600 W
Vikt: 3,9 kg

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är den är stabil och funkar bra. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Trimmer McCulloch Trimmac

 

 

Batteridriven grästrimmer Stiga SBC 226 JD

2:e plats. Trimmer Stiga SBC 226 JD

Passar dig som
vill ha en robust trimmer som även klarar lättare sly.

Sammanfattning
Rejäl grästrimmer som drivs av en 2-taktsmotor på 25,4 cc och har en arbetsbredd på 43 cm. Kompakt och välbalanserad med en rigg som kan delas i två delar för att underlätta förvaring och transport. Även utrustad med ett ergonomiskt dubbelhandtag, enkelsele, Tap&Go-huvud och en 3T-klinga på 255 mm som är perfekt för att kapa enklare sly.

Rek. pris: 2 090 kr
Arbetsbredd: 43 cm
Motoreffekt: 700 W
Cylindervolym: 25 cc
Vikt: 5,7 kg

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,1 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är bensinsnål och att priset är bra. Omdömena kommer från bygghemma.se, prisjakt.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Trimmer Stiga SBC 226 JD

 

 

Bensindriven grästrimmer Husqvarna 129C

3:e plats. Trimmer Husqvarna 129C

Passar dig som
behöver en kraftfull grästrimmer som klarar tuffare utmaningar som högt och tjockt gräs.

Sammanfattning
Kraftfull grästrimmer med 27 cc motor och en effekt på 800 watt. Utrustad med Smart Start® för snabb och enkel start och reducerat dragmotstånd i startsnöret. Stoppreglage som automatiskt återgår i ON-läge underlättar startandet. Levereras med extra långt, böjt skaft för enkel trimning och bra ergonomi. Ergonomiska handtag för enkel användning.

Rek. pris: 2 490 kr.
Arbetsbredd: 43,2 cm
Cylindervolym: 27,5 cc
Motoreffekt: 800 W
Vikt: 4,6 kg

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 3,8 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är lätthanterlig och av bra kvalitet. Omdömena kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Trimmer Husqvarna 129C


Se alla bensindrivna trimmers här

Läs också: Så väljer du rätt nivå av robotgräsklippare till trädgården