Det fixar du i helgen!

Bygghemma bjuder på fem snabba hemmafixartips som förnyar sovrummet på en helg!

Naturligt på tapeten

Tapeter är ett värdefullt verktyg när det kommer till att skapa rätta känslan i ett rum och fondväggen fortsätter att vara populär. Hösten 2015 är naturen en inspirationskälla, både vad gäller mönster och färger. Tänk grått, smutsiga pasteller och gröna och blåa toner. Tips: småmönstrat och täta mönster fungerar på alla väggar i rummet. Stormönstrat kommer till sin rätt bäst på stora ytor utan dörr- och fönsteröppningar.


Textil gör underverk på golvet

Till vår stora glädje gör nu 70-talets favorit heltäckningsmattan comeback! En heltäckningsmatta, eller en mindre version, är inte bara snygg att titta på utan den kommer med fler fördelar. Såhär när kylan kryper sig på håller mattan fötterna varma samtidigt som den fungerar ljuddämpande och ger en ombonad känsla.


Sängbord eller inte?

Sängbord är både praktiska och snygga, men frågan är om du verkligen behöver ett på var sida om sängen? Genom att bara välja ett frigör du mer golvyta i rummet. En snygg golvlampa tar inte mycket plats och löser behovet av ljus till kvällsläsningen. Dessutom behöver ju inte ditt sängbord vara ett traditionellt sådant. En loppad stol, pall eller gammal fruktlåda, kanske med lite ny färg, skänker karaktär till rummet!

 

Älskade säng

Den mörka årstiden är perfekt för oss som gillar en skön sovmorgon då och då. Tänk på att något som vi använder åtta timmar om dygnet 365 dagar om året slits en hel del, så har du inte bytt säng under de senaste 10 åren är det hög tid att kika på en ny! Rätt säng kommer göra underverk både för din sömn och för ditt sovrums utseende. Idag är utbudet hos Bygghemma.se stort och det finns mängder av modeller och färger att välja mellan. En tumregel när det kommer till fast eller mjuk madrass är att en fast passar dig som sover på mage och sover du på sidan eller ryggen kan du ha en mjukare.

 

Spegel spegel på väggen där

En spegel behöver inte sättas upp på väggen. Ställ en stor spegel på golvet och du kommer märka hur mycket större och även ljusare ditt sovrum känns. En fördel med att inte skruva upp den är att du enkelt kan flytta runt den i rummet! Matchar inte ramen med dina nya tapeter kan du enkelt måla om den med snickerifärg – grunda och måla två lager färdigfärg.