Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

5 sätt att inreda en friggebod

Har du en friggebod som står oanvänd? Här kommer fem tips på hur du kan inreda din friggebod för att skapa ett praktiskt extra rum i trädgården.

Av Bygghemma-redaktionen2022-11-14


Oavsett om du har en äldre friggebod på tomten eller skaffar en helt ny, så är det inte fel att fundera ett extra varv på hur den kan användas på bästa sätt. Fördelen med en helt ny friggebod är förstås att du själv kan påverka utformningen från start och många av våra byggsatser får dig att känna dig som din egen arkitekt. Men det går även att göra mycket med en befintlig bod. Här nedan ger vi dig våra bästa tips.

Här hittar du alla våra friggebodar

Läs också: Allt du bör veta om du ska köpa friggebod


1. Inred din friggebod som ett gästrum

Det kan vara skönt att ens gäster har sitt eget krypin. Eller varför inte låta en frihetstörstande tonåring sova där ute? Ett enkelt tips för att få en gammal friggebod att kännas tillräckligt fräsch för att sova i, är att måla hela friggeboden invändigt. Att måla både väggar, tak och golv i en ljus färg ger friggeboden nytt liv och får den att kännas luftigare. Komplettera med en mysig matta, gardiner, säng och belysning, så är du i hamn!

Här hittar du all vår inomhusfärg

Pensel och tillbehör hittar du här

Säng hittar du här

Sängbord hittar du här

Vårt sortiment av mattor

Vårt sortiment av taklampor

Gardiner hittar du här


2. Skapa ett praktiskt arbetsrum

Att jobba hemifrån några dagar i veckan har blivit vardag för många. Att ha ett arbetsrum som är avskiljt från bostadshuset ger en bra känsla av att vara på jobbet, samtidigt som du kan stänga ute saker som inte är arbetsrelaterade, så som smutsig disk eller en respektive som pratar i telefon. Här nedan listar vi det mest nödvändiga du behöver:

Skrivbord

Skrivbordsstol hittar du här

Optimalt ljus vid din arbetsplats hittar du här

Hurts för förvaring av kontorsmaterial


3. Inred ditt alldeles egna meditationsrum

Vill du att friggeboden ska vara en tillflyktsort efter en stressig dag, kan du testa att inreda den som ett “retreatrum”. Här kan det vara skönt med en ombonad känsla, en matta på väggarna och en stämningsfull ljusslinga i taket. Tänk också på att investera i en bra ljudanläggning, så att du kan spela naturljud eller annat som stänger ute den stressiga vardagen.

Här hittar du olika mattor som även passar bra att hängas på väggen

Inred gärna med en mysig schäslong

Eller med en vanlig soffa eller bäddsoffa

Ljudanläggning hittar du här

Ljusslingor


4. Utlokalisera gamingrummet

Är du trött på att höra din partners eller din tonårings datorspelande i hela huset? Så länge du har en ok uppkoppling kan friggeboden lätt omvandlas till en gaming-cave. Eftersom det egentligen bara krävs ett bord, en bra stol och en rullgardin, så kan även den minsta friggebod funka!

Gamingbord och gamingstolar hittar du här (kombinera gärna flera bord för att få plats med flera skärmar)

Få bort störande och stökiga kablar

För mer gamingtillbehör se här

Rullgardiner så att inte solen stör


5. Få till ett eget gym

Om du vill ha din friggebod som gym gäller det att inreda den smart, så att redskapen inte står i vägen för själva gymmandet. Börja med golvet. Välj ett gymgolv som är avsett att gymma på, då behöver du inga separata mattor eller golvskydd. En skivstång med ställning, en träningsbänk och två hantlar med tillhörande viktplattor är sen en bra början för dig som har begränsat med utrymme. Fyll därefter på med redskap efter behov och utrymme.

Se våra gymgolv här

Viktskivor, hantlar och skivstänger hittar du här

Här hittar du träningsställningar (Obs! Mät din friggebod noggrant innan du beställer)

Se allt inom hemmagym

Se allt inom heminredning

Se alla våra möbler

Våra hemtextilier

All inomhusbelysning
 

Populära produkter under kategorin Friggebod

Populära artiklar