Äppelträd: Våra mest populära äppelträd 2020

Drömmer du om ett eget äppelträd på tomten? Om du är förstagångsköpare kan det vara säkrast att gå på populära och beprövade äppelsorter, som du vet klarar sig i den odlingszon där du bor. Här tipsar vi om äppelträden som toppar Bygghemmas försäljningslista och passar på att tipsa om vad du ska tänka på inför köpet.


Läs också: Så väljer du rätt äppelträd – 3 sorter som är perfekta tillsammans

Läs också: Plantera fruktträd – allt du behöver veta


Välja äppelträd

När du ska välja äppelträd är det viktigt att du väljer ett träd som trivs i den odlingszon du bor i och att det finns förutsättningar för pollinering. Självklart ska du också välja en äppelsort du tycker om samt titta på skördetid, utifall att det är någon särskild tid på året du vill att äpplena ska vara mogna.


Mest sålda äppelträd 2020

1. Äppelträd Aroma

2. Äppelträd Ingrid Marie

3. Äppelträd Olika Sorter

4. Äppelträd Glasäpple Transparente Blanche

5. Äppelträd Summerred

 

 

Äppelträd Aroma

Mest sålda! Äppelträd Aroma

En klassisk och välkänd sort, älskad av många. Ger medelstora gulgröna-röda frukter beroende på solläge. Köttet är fast och har en mild och söt arom. Mognad okt-dec, går bra att vinterförvara eller ätas direkt från träd. Trädet är medelstarkt växande med ett grönt bladverk, blommar med rosavita blommor i maj. Plantera i sol-halvskugga gärna näringsrik, mullrik och väldränerad jord. Zon: 1-4.

KÖP HÄR: Äppelträd Aroma

 

 

Äppelträd Ingrid Marie

2:a plats. Äppelträd Ingrid Marie

Välkänt äpple med fast, saftigt, sött fruktkött med aningen kryddig smak. Har en god hållbarhet och kan vinterförvaras. Mognar i nov-feb och är ett utmärkt ät- och matäpple. Trädet växer medelstarkt och blir ca 2-4 meter. Bladverket är grönt och frodigt och har rosavita blommor som blommar i maj. Trivs bäst i soliga till halvskuggiga lägen. Zon: 1-3.

KÖP HÄR: Äppelträd Ingrid Marie

 

 

Äppelträd Olika Sorter

3:e plats. Äppelträd Olika Sorter

Familjeträdet är ett trevligt träd för både den stora och lilla trädgården. Den ger både säsong- och smakvariation då det ofta består av en kombination med 3-4 olika sorter på varje träd. Trivs i sol/halvskugga.

KÖP HÄR: Äppelträd Olika Sorter

 

 

Äppelträd Glasäpple Transparante Blanche

4:e plats. Äppelträd Glasäpple Transparente Blanche

Gulgrönt välomtyckt sommaräpple som skördas redan i augusti. Fruktköttet är fast och mycket saftigt med en mild sötma och aningen syrlig arom. Mycket gott ätäpple som endast kan förvaras en kort tid. Trädet är starkväxande och upprätt, höjd 2-3 meter. Blommar med vita blommor i maj. Gillar att placeras i soliga-halvskuggiga lägen. Zon: 1-6.

KÖP HÄR: Äppelträd Glasäpple Transparente Blanche

 

 

Äppelträd Summerred

5:e plats. Äppelträd Summerred

Trevlig höstsort som ger medelstora frukter med ett vackert rött skal. Fruktköttet är saftigt, krispigt och syrligt och används mest som dessertäpple eller i matlagning och sallader. Trädet är kraftigt stort och medelstarkt växande. Frukterna mognar sep-okt och kan förvaras under en kortare tid. Plantera i sol-halvskugga, gärna i näringsrik och väldränerad jord. Zon: 1-3.

KÖP HÄR: Äppelträd Summerred


Se samtliga fruktträd

Läs också: Beskära syren: Så sköter du om din syrenbuske