Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Förrådsbod - topp 5 populäraste kallförråden just nu

Ett kallförråd som du ställer på tomten är perfekt för dig som saknar en bra plats att förvara trädgårdsredskap, cykeln eller grillen på. Vi har tagit reda på vilka monteringsfärdiga förrådsbodar som sålt bäst hos oss hittills under året. I artikeln nedan hittar du hela topplistan, men också några tips om vad du ska tänka på innan du ska köpa förråd.

Av Joel Bixo (Lvl73)2023-11-30

 

 

Se hela vårt utbud av förråd här

Mycket saker men lite förvaringsmöjligheter? Oavsett om du har mycket trädgårdsredskap, vill ställa undan cyklarna eller förvara allt julpyssel någonstans kan en förrådsbod vara ett bra alternativ. Förrådet placeras i trädgården och du kan enkelt förvara precis allt du behöver städa undan. Här tipsar vi om vad du behöver tänka på innan du ska köpa förråd och listar våra populäraste modeller av kallförråd.   

Köpa förråd - vad ska jag tänka på?

- Först och främst behöver du fundera på vad du ska ha boden till, alltså hur mycket utrymme du behöver. Vill du förvara stora trädgårdsmaskiner bör du satsa på en större bod med en bred dörr eller pardörrar, så att du lätt kan rulla in maskiner eller skottkärran. Vill du även kunna använda förrådsboden som verkstad kan det vara bra att välja en bod med fönster för insläpp av naturligt ljus. Behöver du bara utrymme att förvara mindre trädgårdsredskap, jordsäckar eller kanske ett par cyklar kan en mindre bod vara det bästa valet. 

- Vilken färg ska boden ha för att passa in i din trädgård? Det finns förrådsbodar i obehandlat trä som kan målas i samma färg som din husfasad eller underhållsfria bodar i stål som står bra mot olika väderförhållanden. 

- Nästa sak att tänka på är var i trädgården boden ska stå. Har du en stor trädgård och vill ha en stor bod eller har du en liten trädgård och vill få boden att smälta in i omgivningen? Du kan välja mellan en fristående förrådsbod eller en som placeras mot husväggen och som därmed tar mindre anspråk i trädgården.

- Väljer du en fristående bod är det viktigt att tänka på vad som är tillåtet i din kommun, det vill säga om du behöver ett bygglov. Oftast krävs inget bygglov om bodens byggnadsyta är mindre än 15 m² och nockhöjd på 3 m. Du behöver också tänka på placeringen, så att boden inte står för nära tomtgränsen - det är i regel 4,5 m avstånd som gäller. Kontakta Byggnadsnämnden i din kommun om du är osäker på vad som gäller för just dig. 

 

Topp 5 populäraste förrådsbodarna

1. Vibostugan Finnstorp 10 m2

2. Vibostugan Anderstorp 10 m2

3. Vibostugan Jonstorp 7,5 m2

4. Palmako Mia 5,2 m2

5. Palmako Kalle 6,6 m2

 

Mest sålda! Vibostugan Finnstorp 10 m2

En stor förrådsbod på 10 m². Boden har en extra bred dubbeldörr som gör det smidigt att få in större redskap och möbler. Dörren är utrustad med ledhasp, skjutregel och hakgångjärn. Stort utrymme att förvara allt från gräsklipparen till trädgårdsmöblerna och cyklarna, även takhöjden på 2,5 meter ger ytterligare rymd till boden. Förrådsboden är tillverkad av obehandlad funkispanel i trä. Levereras med färdiga väggsektioner, spik och ventilgaller för smidig montering. Finns i flera olika storlekar.

KÖP HÄR: Vibostugan Finnstorp 10 m2

 

2:a plats. Vibostugan Anderstorp 10 m2

Ett rejält förråd på 10 m² med plats för både gräsklippare och trädgårdsmöbler. Dörren är extra bred för att lätt få in de större trädgårdsredskapen och har ledhasp, skjutregel och hakgångjärn. Levereras med färdigspikade regelstommar och löst liggande Svansjöpanel som spikas på plats. Förslagsvis görs en plattläggning eller likvärdigt som underlag för bjälkarna. Spik och ventilgaller ingår. Finns i flera storlekar.

KÖP HÄR: Vibostugan Anderstorp 10 m2

 

3:e plats. Vibostugan Jonstorp 7,5 m2

Ett lättplacerat förråd på 7,5 m² med pulpettak och extra bred dörr för att lätt få in de större trädgårdsredskapen. Dörren har ledhasp, skjutregel och hakgångjärn. Levereras med färdiga väggsektioner och takåsar. Spik och ventilgaller ingår. Finns i flera storlekar.

KÖP HÄR: Vibostugan Jonstorp 7,5 m2

 

4:e plats. Palmako Mia 5,2 m2

Ett litet men praktiskt förråd med 16 mm prefabricerade väggblock och en enkel pardörr. Boden är tillverkat i långsamtväxande nordisk gran, som är ett hållbart material med hög kvalitet och särskilt anpassat för det svenska klimatet. Förrådet ska placeras mot en befintlig vägg och saknar därför egen bakvägg. Den enkla designen gör att förrådet kan placeras och anpassas för att smälta in i den befintliga miljön. Stugan är inte snözonklassad - håll därför taket rent från större mängder snö. Levereras i en komplett byggsats av färdiga väggelement och med alla nödvändiga fästelement. Alla övriga detaljer är färdigkapade så att du själv enkelt ska kunna bygga ihop ditt förråd. Obehandlat trä blir gråaktigt efter att ha varit orört ett tag och kan bli blåaktigt och börja mögla. Palmako rekommenderar därför att alltid ytbehandla eller måla stugan. Finns i flera olika storlekar och ytbehandlingar.

KÖP HÄR: Palmako Mia 5,2 m2

 

5:e plats. Palmako Kalle 6,6 m2

Ett rejält förråd med prefabricerade väggblock, i en stilren skandinavisk design. Förrådet har ett flackt tak som ger ett modernt uttryck och som passar in i vilken trädgård som helst. Det utrymmessmarta förrådet har två rum - en större del med pardörr för exempelvis trädgårdsmaskiner samt ett mindre rum för trädgårdsredskap och uteleksaker. Boden är tillverkad i långsamtväxande nordisk gran som är ett hållbart material med hög kvalitet och lång hållbarhet. De färdiga väggelementen är förstärkta med vind- och fuktskyddande fibermembran som gör förrådet extra motståndskraftig mot tuffa väderförhållanden och minimerar risk för fuktskador. Dörren är isolerad med 40 mm EPS-isolering, har sparkplåtar och riktiga lås som ger dig en säker och trygg förvaring av dina saker. Väggarna är förberedda för isolering vid behov. Förrådet levereras i en komplett byggsats av färdiga väggelement och med alla nödvändiga fästelement. Alla övriga detaljer är färdigkapade så att du själv enkelt ska kunna bygga ihop ditt förråd. Finns i flera olika storlekar och ytbehandlingar.

KÖP HÄR: Palmako Kalle 6,6 m2

 

Hittade du ingen produkt som föll dig i smaken? Se fler förråd och redskapsbodar här

Köp lås till förrådsboden

Köp arbetshandskar


Läs också: Välj rätt förrådsdörr – 3 populära dörrar till varm- eller kallförrådet

Läs också: Robotgräsklippare bäst i test

Läs också: Friggebod regler - allt du behöver veta om du ska köpa friggebod

Populära artiklar