Växthus: Här är växthusen som är populärast 2020

Har du svårt att bestämma dig för vilket växthus du ska köpa? Vi på redaktionen har undersökt vilka växthus och orangerier som toppar Bygghemmas försäljningslista och tipsar om vad du ska tänka på inför köpet.


Läs också: Här är den populäraste växtnäringen till trädgården 


Välj rätt växthus

Att välja växthus är för många en fråga om både funktion och design. Kanske vill du använda växthuset för enbart odling eller inreda det till en lummig oas där du kan umgås med familj och vänner? Om växthuset ska vara till frösådd och odling är en klassisk modell på ca 6-10 kvm ett bra val. Vill du kunna få plats med utemöbler bör du välja ett större växthus. Tänk dock på att växthuset får vara högst 15 kvm stort innan det krävs bygglov. Ett växthus i aluminium ger ett modernt intryck, är underhållsfritt och ofta lite billigare i inköp. Medan ett växthus i trä ger ett mer traditionellt intryck som passar i många trädgårdar. Beroende på träslag kan träet behövas oljas in med jämna mellanrum.

 

Växthus topp 5 - 2020

1. Växthus/​Orangerie Sirius 13 kvm

2. Växthus På Mur Vitavia Cassandra 11,5 kvm

3. Växthus Vitavia Merkur 11,5 kvm

4. Växthus PLUS Med Förråd 6,6 m2

5. Växthus Halls Atrium 9 m2

 

 

Växthus/​Orangerie Sirius 13 kvm

Mest sålda! Växthus/​Orangerie Sirius

Snyggt vinkelformat växthus på 13 kvm som kan användas som växthus eller orangeri. Välj mellan anodiserad aluminium, svartlack eller grönlack. Den generösa takhöjden om 2,52 m gör huset mycket rymligt.

KÖP HÄR: Växthus/​Orangerie Sirius 13 kvm

 

 

Växthus På Mur Vitavia Cassandra 11,5 kvm

Plats 2. Växthus På Mur Vitavia Cassandra

Specialdesignat växthus på 11,5 kvm i klassisk engelsk stil. Växthuset kan monteras ovanpå en 50 cm hög mur eller sockel och levereras med kraftiga anodiserade eller svartlackade profiler.

KÖP HÄR: Växthus På Mur Vitavia Cassandra 11,5 kvm

 

 

Växthus Vitavia Merkur 11,5 kvm

Plats 3. Växthus Vitavia Merkur

Extra kraftigt växthus på 11,5 kvm. Tillverkat i anodiserad aluminium och går att få i aluminiumfärgad eller grön stomme och glas eller polykarbonat. Skjutdörr upphängd på hjul för lätt öppning och stängning.

KÖP HÄR: Växthus Vitavia Merkur 11,5 kvm

 

 

Växthus PLUS Med Förråd 6,6 m2

Plats 4. Växthus PLUS Med Förråd

Praktiskt växthus och förråd/redskapsbod i ett på totalt 6,6 kvm. Det smidiga formatet gör huset lättplacerat även om du inte har en stor tomt. Levereras i obehandlad furu.

KÖP HÄR: Växthus PLUS Med Förråd 6,6 m2

 

 

Växthus Halls Atrium 9 m2

Plats 5. Växthus Halls Atrium

Elegant paviljong på 9 kvm med gott om plats för att odla grönsaker. Paviljongen är utrustad med dubbla skjutdörrar och tre öppningsbara sidorutor för extra ventilation. Härdat glas i hela banor ger ett vackert intryck.

KÖP HÄR: Växthus Halls Atrium 9 m2Våra fristående växthus

Litet växthus

Se samtliga växthus