Välj rätt köksassistent – 3 populära modeller

Letar du efter en ny köksassistent? Vi ger dig goda råd inför köpet och tipsar om de tre modeller som sålde allra bäst hos oss under förra året.

 

Läs också: Här är de populäraste elvisparna just nu

 

Vad ska jag tänka på när jag köper en köksassistent?

Bakmaskin, pastavals, köttkvarn, glassmaskin, grönsakssvarv, juicetillsats, blender? Med en köksassistent (eller köksmaskin) kan du få hjälp med det mesta när det kommer till bakning och matlagning. Det viktigaste att fundera över innan du väljer modell är vad du ska använda den till. Användningsområdena påverkar hur stark motorn behöver vara och vilka redskap/tillbehör du behöver.

Vill du till exempel kunna blanda större degar eller mala kött behöver du ha en starkare motor för att klara uppgiften. Styrkan avgörs bland annat av hur högt watt-antal maskinen har men också var motorn är placerad. Om bunken snurrar ska helst motorn vara placerad under bunken och är det redskapet som ska jobba bör motorn vara placerad över redskapet. Tänk på att dubbelkolla vilka redskap/tillbehör som ingår i köpet och se till att köpa till de du vet att du kommer behöva!

 

Topp 3: Populära köksassistenter

1. Bosch MUM4880

2. Bosch MUM5 CreationLine

3. Bosch OptiMUM 9AV5S00

 

 

Köksmaskin

Mest sålda! Köksmaskin Bosch MUM4880

Praktisk allt-i-allomaskin med en bunke i rostfritt stål (3,9 l) med kapacitet på upp till 2 kg deg. Denna maskin är mångfunktionell och levereras med tillbehör för att knåda, vispa, blanda, riva, skiva, mixa och mala. Dessutom kan den pressa citrusfrukter. Du kan komplettera denna köksmaskin med olika tillbehör beroende på dina behov, t.ex. glassmaskin, matberedartillsats, passertillsats, kaksprits, m.m. Motorns effekt är på 600 watt.

KÖP HÄR: Köksmaskin Bosch MUM4880

 

 

Köksmaskin 

2:a plats. Köksmaskin Bosch MUM5 CreationLine

Kraftfull köksmaskin för daglig matlagning och bakning. Den klarar även större degar tack vare den starka motorn på 1 000 watt. Bunken har en volym på 3,9 l och den har kapacitet för 2,7 kg kakdeg eller 1,9 kg jäsdeg. Denna köksmaskin levereras med degkrok, ballongvisp och grovvisp, grönsaksskärare med 3 skivor med en vändbar skärskiva, en vändbar rivskiva och en skiva för fin strimling samt en mixer i plast. Maskinen kan dessutom kompletteras med en mängd praktiska tillbehör.

KÖP HÄR: Köksmaskin Bosch MUM5 CreationLine

 

 

Köksmaskin

3:e plats. Köksmaskin Bosch OptiMUM 9AV5S00

Praktisk köksmaskin med en inbyggd våg för att väga ingredienserna direkt i bunken. Maskinen levereras med en grovvisp med silikonkant, en rostfri ballongvisp och en effektiv degkrok, men det går att komplettera med fler tillbehör. Köksmaskinens extra starka motor på 1 500 watt knådar även tyngre degar utan att tappa kraft. Maskinens rostfria bunke har en volym på 5,5 liter med kapacitet på upp till 3,5 kg kaksmet eller en stor jäsdeg med upp till 1,5 kg mjöl.

KÖP HÄR: Köksmaskin Bosch OptiMUM 9AV5S00

 

Se alla köksassistenter här