Dubbelsteg | Trygg trapprenovering

Filtrera

1 559 kr

3 514 kr

1559
1559
3514
3514

lundbergs

(12)

Trä

(10)

Ek

(2)

Classic Lackad Ek

(1)

Classic Oljad Ek

(1)

Premium Country Ek Oljad

(1)

Premium Country Oljad Ek

(1)

Premium Grundoljad Ek

(1)

Premium Lackad Ek

(2)

Premium Nordic White Ek

(1)

Premium Obehandlad Ek

(1)

Premium Oljad Ek

(1)

Rustic Lackad Ek

(1)

Rustic Oljad Ek

(1)

Endast snabbleverans

(12)

Sortera

12 Produkter

Du har sett alla 12 produkter

Dubbelsteg används vid trapprenovering. Det är ett smart sätt att spara på material, eftersom man kan få ut två trappsteg av en längd. Dubbelsteget är ett trappsteg med två trappnosar. En nyrenoverad trappa får nytt liv igen, och man slipper byta hela trappan.

Finns det både enkelsteg och dubbelsteg i en trappa?

I en rak trappa behövs det bara enkelsteg, bestående av ett steg och en trappnos. Detta justeras bara i kanterna för att passa in i trappan. Dubbelsteg används bara där trappan svänger. Köp alla dina trappsteg billigt här på bygghemma.se.

Hur har man nytta av ett dubbelsteg?

I svängen i innertrappan är stegen smala på ena sidan och breda på den andra. Genom att dubbelsteget har två trappnosar, kan man dela det på snedden tvärs över längden, och då får man ut två separata steg. Man mäter, och sedan sågar man till dubbelsteget. Den här metoden minimerar spill och sparar material.

Finns det dubbelsteg i olika färger?

Ja, man väljer det man tycker är snyggt. Trä är vanligt på både steg och trappnosar, sättsteg och bakkantslist. Man kan också variera, och exempelvis välja att alla sättsteg, de lodräta delarna på trappstegen, ska vara vita.