Bäst i test gräsklippare: Vi jämför 3 populära bensindrivna gräsklippare

Ska du köpa en bensindriven gräsklippare men har svårt att välja vilken? Här tittar vi närmare på tre populära modeller från Honda, Husqvarna och Klippo.

 

Läs också: Bäst i test batteridriven gräsklippare – 4 populära modeller

 

Redaktionens bäst i test bensindriven gräsklippare 2020

Här tittar vi närmare på tre bensindrivna gräsklippare. I jämförelsen har vi bland annat tittat på hur stor kapacitet de har i form av motor, klippbredd och klipphöjd. Men också hur mycket de kostar, eventuella extrafinesser och vad kunderna tycker.

 

Gräsklipparnas placering i testet:

1. Honda HRX476 VK

2. Husqvarna LC 353V

3. Klippo Champion

 

 

Gräsklippare

1:a plats. Gräsklippare Honda HRX476 VK


Passar dig som

är ute efter en kraftfull gräsklippare med både uppsamlare och möjlighet till bioklippning.


Sammanfattning

Självgående bensindriven gräsklippare med en effekt på 2 700 watt och cylindervolym på 160 cc. Klippbredden ligger på 47 cm och klipphöjden går att justera mellan 2,5-7,9 cm. Utrustad med SMART Drive-funktion, som innebär att du kan justera körhastigheten med dina fingertoppar för att få mer exakthet runt träd, kanter, murar och blomsterrabatter. Uppsamlare på 69 l och mulchingsystem ingår. Ergonomiskt handtag. Ljudnivå: 94 dB(A). Multiclip: Ja. Elstart: Nej. Rek. pris: 8 290 kr.


Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är av bra kvalitet och har justerbar mulch/bag och hastighet. Omdömena kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Gräsklippare Honda HRX476 VK

 

 

Gräsklippare

2:a plats. Gräsklippare Husqvarna LC 353V


Passar dig som

vill ha en gräsklippare med stor klippbredd och flera smarta funktioner.


Sammanfattning

Självgående bensindriven gräsklippare med en effekt på 2 400 watt och cylindervolym på 163 cc. Klippbredden ligger på 53 cm och klipphöjden går att justera mellan 2,0-7,9 cm. Utrustad med automatisk choke och variabel hastighet för optimal körning. Uppsamlare på 60 l, särskilt konstruerad för att innesluta damm och hindra det från att påverka användaren. Ergonomiskt och ihopfällbart handtag. Ljudnivå: 96 dB(A). Multiclip: Nej. Elstart: Nej. Rek. pris: Rek. pris: 6 990 kr.


Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är lättmanövrerad och gör sitt jobb. Omdömena kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Gräsklippare Husqvarna LC 353V

 

 

Gräsklippare

3:e plats. Gräsklippare Klippo Champion


Passar dig som

uppskattar en klassisk gräsklippare som är stark och lättkörd men inte självgående.


Sammanfattning

Bensindriven gräsklippare med en effekt på 2 300 watt och cylindervolym på 150 cc. Klippbredden ligger på 48 cm och klipphöjden går att justera mellan 3,0-6,0 cm. Den lite mindre storleken och relativt låga vikten på 26,3 kg gör gräsklipparen lättkörd, trots en kraftfull motor. Utrustad med justerbart handtag i höjdled och hjul med kullager. Ljudnivå: 92 dB(A). Multiclip: Ja. Elstart: Nej. Drivning: Ej självgående. Rek. pris: 5 900 kr.


Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,6 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den rullar bra, klipper bra och är av hög kvalitet. Omdömen kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Gräsklippare Klippo Champion

 

Se alla bensindrivna gräsklippare här 

Läs också: Så väljer du rätt nivå på robotgräsklippare till din trädgård