Tips på julklappar – 5 klockrena julklappar till hemmafixaren

Tips på julklappar – 5 klockrena julklappar till hemmafixaren

Har du någon i din närhet som älskar att snickra och fixa hemma? Eller kanske skulle behöva lite hjälp på traven... Här tipsar vi om fem julklappar som gör arbetet lätt och roligt!

Av Bygghemma-redaktionen2020-11-25


Läs också: 5 julklappar till den som älskar friluftsliv


Bra verktyg är a och o när man ger sig i kast med stora och små projekt där hemma. Resultatet blir förstås snyggare men det går också snabbare att bli klar – något som brukar uppskattas av samtliga medlemmar i familjen. I den här artikeln tipsar vi om fem verktyg som gör stor skillnad och som definitivt skulle uppskattas av en äkta hemmafixare!

 

Skruvdragare

Tips 1: Skruvdragare

Alla hemmafixare med självaktning bör ha minst en bra skruvdragare i verktygslådan. Utbudet är stort och består av allt från enklare modeller till kraftfulla maskiner och skruvdragare med olika specialegenskaper. Desto högre effekt ju starkare är skruvdragaren och klarar således tuffare uppdrag. Dock brukar de kraftfulla maskinerna också vara lite dyrare, så fundera på vad skruvdragaren ska användas till och välj en modell som passar behoven!

Se våra skruvdragare här

Läs också: Bäst i test skruvdragare 2020

 

Kap- och geringssåg

Tips 2: Kap- och geringssåg

Sticksåg och cirkelsåg i all ära men vill du kunna kapa med perfekt resultat är det en kapsåg som gäller. Det här verktyget gör det snabbt och enkelt att såga till exempelvis golvbrädor, reglar eller lister med stor precision. Förutom att kapa går det även att “gera”, dvs. såga i olika vinklar – en ovärderlig funktion för den som ska såga till lister som ska mötas snyggt i hörnen.

Se våra kap- och geringssågar

Läs också: Bäst i test kapsåg 2020

 

Multiverktyg

Tips 3: Multiverktyg

Är det dags att isolera förrådet, bygga ut huset eller sätta upp en ny innervägg? Multiverktyget är ett verktyg för den som står inför en lite större renovering och vill ha ett smidigt verktyg som både kan slipa, skära och såga i en mängd material. Förutom alla användningsområden gör den behändiga storleken att det är lätt att komma åt i trånga utrymmen som annars är svårtillgängliga för andra typer av verktyg.

Se våra multiverktyg här

Läs också: Bäst i test multiverktyg 2020

 

Mutterdragare

Tips 4: Mutterdragare

Är däckbytet förenat med diverse svordomar och svett? Med en mutterdragare går däckbytet som en dans. Men den underlättar också när man ska dra åt eller ta loss bultar och muttrar på cykeln, altanbygget eller på trädgårdsredskapen. Perfekt för den som behöver spara lite på krafterna!

Se våra mutterdragare här

Läs också: Bäst i test mutterdragare 2020

 

Slagborrmaskin

Tips 5: Slagborrmaskin

De allra flesta har en borrmaskin hemma, om inte annat en skruvdragare med samma funktion. Men för den som behöver kunna borra i hårda material som tegel, betong och sten är slagborrmaskinen ett måste. Själva slagfunktionen går att slå av om borren ska användas vid borrning av mjukare material som t.ex. trä. Med rätt tillbehör kan många slagborrmaskiner också användas till att polera och slipa, eller varför inte som en kraftfull skruvdragare.

Se våra slagborrmaskiner

Läs också: Bäst i test slagborrmaskin 2020


Läs också: Bäst i test robotdammsugare 2020

Läs också: 5 julpynt som är värda att uppdatera i år