Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Trädgårdsrosor - våra mest populära rosor av olika sorter

Letar du inspiration till nya rosor i trädgården? Vi har tagit reda på vilka trädgårdsrosor som sålt bäst hos oss hittills under året. I artikeln nedan hittar du hela topplistan, så att du enkelt kan välja den bästa rosen för just din trädgård. Vi passar även på att tipsa om vad du ska tänka på inför köpet!

Av Bygghemma-redaktionen2023-09-29


Läs också:
Klippa och beskära rosor

Se hela vårt utbud av rosor


Köpa rosor - det ska du tänka på

När du ska köpa rosor till trädgården är det viktigt att du väljer en sort som passar ditt syfte. Storvuxna rosor passar som häck eller buskage medan mindre sorter passar i rabatten eller som marktäckare. Det kan också vara bra att titta på hur länge och hur många gånger de blommar per säsong samt vilken typ av jord och odlingszon de trivs i. När det gäller utseende kan du gärna välja rosor som fångar upp eller kompletterar husets olika färger och dess karaktär.


Populäraste trädgårdsrosorna just nu

1. Storblommig Klätterros Budde Penny Lane

2. Storblommig Klätterros Budde Flammentanz Röd

3. Marktäckande Ros Budde The Fairy

4. Storblommig Rabattros Budde Flora Danica

5. Storblommig Klätterros Budde White Nights

6. Flerblommig Rabattros Budde Leonardo da Vinci

7. Storblommig Klätterros Budde New Dawn

 

 

Mest sålda! Storblommig Klätterros Budde Penny Lane

En klätterros med kraftigt och upprätt växtsätt som blir cirka 2 – 3 meter hög. Bladverket är friskt, mörkgrönt och glänsande. Blommorna är stora, fyllda, champagnefärgade/crèmerosa med inslag av svag aprikosfärg. Doften är stark och intensiv. Blommar från juni till oktober. Passar som klätterros växande på väggar, plank, murar och pergolor eller som buskros. Passar som solitär, i grupper och till häckar. Fin snittblomma.

Läge: Sol / Halvskugga 

Zon: 1 – 4

KÖP HÄR: Storblommig Klätterros Budde Penny Lane

 

2:a plats. Storblommig Klätterros Budde Flammentanz Röd

En lättodlad klätterros som blir cirka 2 – 3 meter hög. Blommar med stora, fyllda, sammetsröda blommor från juni till oktober. Doften är svag. Växtsättet är mycket kraftigt och tätt. Passar vid väggar, plank, pergolor och i krukor. Sorten räknas till landets härdigaste klätterros och den klarar av att stå både i sol och skugga. Sorten har bra resistens mot svampsjukdomar. För bästa utveckling ska den placeras i näringsrik, mullrik och väldränerad jord.

Läge: Sol / Halvskugga

Zon: 1 – 6

KÖP HÄR: Storblommig Klätterros Budde Flammentanz Röd

 

3:e plats. Marktäckande Ros Budde The Fairy

En marktäckande ros som blir cirka 0,6 – 1 meter hög. Den blommar med rosa, små fyllda blommor som sitter i stora täta klasar, rikligt och remonterande från juni till oktober. Växtsättet är tätt och mycket brett med överhängande grenar. Passar utmärkt i slänter eller i kruka. Doften är mild och söt. Bladverk är frodigt och grönt. Sorten är mycket härdig och kan ofta ses i offentliga planteringar. Placera i sol eller halvskugga och plantera gärna i näringsrik, mullrik och väldränerad jord. Beskärning sker på våren.

Läge: Sol / Halvskugga

Zon: 1 – 5 

KÖP HÄR: Marktäckande Ros Budde The Fairy

 

 

4:e plats. Storblommig Rabattros Budde Flora Danica

En graciös och fin rabattros som blommar med stora, täta och mycket färgrika persikofärgade blommor från juni till oktober. Doftar medelstarkt sött och fruktigt. Plantera i rabatt som solitär eller i grupp. Kan även placeras i kruka eller urna. Trivs bäst i soliga lägen men fungerar även i halvskuggiga lägen. Gärna näringsrik och väldränerad jord. Beskär på våren.

Läge: Sol / Halvskugga 

Zon: 1 – 3

KÖP HÄR: Storblommig Rabattros Budde Flora Danica

 

5:e plats. Storblommig Klätterros Budde White Nights

En modern klätterros med kraftigt, upprätt och välförgrenat växtsätt. Sorten blir cirka 1,5 meter hög och kan, utan beskärning, bli upp till 3 meter hög och då användas som klätterros. Blommar med stora, fyllda, krämvita blommor. Doften är stark och parfymerad. Blommar rikligt från juni till oktober. Kan användas både som buskros eller som klätterros. Beskär på våren. För bästa utveckling ska den placeras i näringsrik, mullrik och väldränerad jord.

Läge: Sol / Halvskugga 

Zon: 1 – 4

KÖP HÄR: Storblommig Klätterros Budde White Nights

 

6:e plats. Flerblommig Rabattros Budde Leonardo da Vinci

En rabattros som blommar med mörkrosa, tätt fyllda blommor som sitter i klasar. Den blommar länge, från juni till oktober. Mycket angenäm och fin blomning med en mild söt doft. Bladverket är grönt och plantan har ett buskigt och tätt växtsätt med upprätta grenar. Passar utmärkt som solitär i kruka eller grupp. Den trivs bäst med placering i sol till halvskugga och gärna näringsrik, väldränerad och mullrik jord. Beskärning sker på våren.

Läge: Sol / Halvskugga 

Zon: 1 – 4

KÖP HÄR: Flerblommig Rabattros Budde Leonardo da Vinci

 

7:e plats. Storblommig Klätterros Budde New Dawn

En populär och välkänd klätterros som blir cirka 3 – 6 meter hög. Växtsättet är mycket kraftigt, tätt och brett. Bladverket är mörkgrönt och glänsande. Blommorna är medelstora, fyllda och blekt rosa. Doften är medelstark, frisk och apelsin-citron liknande. Blommar från juni till oktober. Fint klättrande i spaljéer, pergolor eller på väggar men även som en buskros.

Läge: Sol / Halvskugga

Zon: 1 – 6

KÖP HÄR: Storblommig Klätterros Budde New Dawn

 

Hittade du ingen produkt som föll dig i smaken? Se fler rosor här

Köp rosjord

Köp rosgödsel

Köp trädgårdshandskar

Köp trädgårdsredskap

 

Läs också: Rabattrosor – så lyckas du med att odla rosor i rabatten

Läs också: Rosor skötsel – så får du rosorna att trivas i trädgården 

Läs också: 5 klätterrosor som blommar hela sommaren

Läs också: Plantera rosor i kruka – 4 hjälpsamma tips

Populära artiklar

Andra som läste artikeln läste också