Golvsnack - fördelarna med de olika golvtyperna

Textilgolv, laminat och parkett. Det är några typer av golv som är trendiga just nu och det finns många olika utföranden att välja mellan. – Vårt sortiment är väldigt brett och vi kan till­mötesgå de flesta kunders önskemål, säger Anton Skedebäck, produktchef på Bygghemma. Vi har allt från massiva trägolv, laminat och linoleum till textil- och gummigolv.

Av Roxx Media2021-01-20

Heltäckningsmattan hade sin förra storhetstid på 1970-talet, men håller på att göra storslagen comeback. Textilgolv kommer starkt just nu. Henrik Andersson på Golvabia och förklarar uppgången med att det är skönt att gå på, det är ljuddämpande, snyggt och ger en ombonad känsla.

– Sedan fem år tillbaka upplever vi en stark efterfrågan på textilgolv, säger han. Alla åldrar köper, men särskilt den yngre publiken är intresserade.

Designen på textilgolv är fortfarande ganska strikt. Men det är en förändring på gång, konstaterar Henrik.

– Det är en ganska plain och enfärgad design över lag, men mönstrade mattor kommer mer och mer.

 

Golvabia Lightwood

Trägolv ligger mer eller mindre alltid i tiden och är just nu väldigt ­trendiga, berättar Henrik. Golvabia Lightwood är till exempel en populär parkettserie.

– Det finns stort urval i Lightwood-serien, säger han. Golven har låg bygghöjd vilket gör det lätt att lägga in vid trösklar och dörrar. Det produceras i Sverige, är resurssnålt och miljövänligt.

En annan trend som är stor för tillfället är infärgning av ek i olika former, till exempel vitlaserat golv.

– Plankgolv kommer överhuvudtaget starkt. Det är bredare plank som gäller nu. Många föredrar enstavigt framför trestavigt, det är viktigt har vi märkt.

Anton Skedebäck, produktchef på Bygghemma, berättar att det har hänt mycket med Bygghemmas golvsortiment bara i år.

– Vi har tagit ett stort kliv och har utvecklat hela golvsortimentet. Vi har gått från att enbart ha haft laminat och parkett till att bli kompletta med nya varumärken och nya produkter från leverantörer som Siljan, Artigo, Dala Floda och Golvabia. Utbudet innehåller massiva trägolv, linoleumgolv, textilgolv samt gummi- och vinylgolv. Sortimentet är nu väldigt brett och vi kan tillmötesgå de flesta kunders önskemål och därmed nå ut till en bredare kundkrets.