Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Friggebod inspiration – 5 moderna friggebodar på 15 kvm

Är du på jakt efter en snygg friggebod? Låt dig inspireras av några av våra favoriter just nu.

Av Bygghemma-redaktionen2023-11-30

 

Vårt sortiment av friggebodar

 

Friggebod byggsats

Att köpa friggebod som färdig byggsats är ett snabbt och smidigt sätt att få till det där extrautrymmet som du drömmer om. Och satsar du på att utnyttja alla tillåtna 15 kvm får du plats med både övernattande gäster, bastu eller lokal för midsommarfirandet.

Hur mycket arbete som krävs skiljer sig lite mellan olika modeller och leverantörer men är du lite händig klarar du även de mer krävande byggsatserna. Se bara till att vara noga med att följa monteringsanvisningen. Var också uppmärksam om du behöver göra olika tillval, som t.ex. taksystem, vattenavrinning eller isolering. Blir du osäker på vad du behöver kan du alltid kontakta Bygghemmas produktrådgivning.

Tänk på att du får bygga en friggebod på högst 15 kvm utan bygglov, men att du inte får bygga närmare än 4,5 meter från grannens tomt utan dennes medgivande.

 

Friggebod inspiration 

Friggebod funkis

Funkis 15-7 är ett ljust och luftigt hus som kan nyttjas både som ett gästhus, ateljé eller som ett extra vardagsrum i trädgården. Funkis levereras som monteringssats med färdiga väggsektioner och gavelspetsar. Råspont till tak samt underlagsgolvträ ingår. Till huset kan man t.ex. välja isoleringspaket och plåtsats som tillval.

Läs mer: Friggebod Landskap Funkis 15-7

 

Friggebod inspiration

Friggebod sadeltak

Vårholmastugan 15 kvm är populär som gäststuga, bastu och förråd. Stugan passar in i alla naturtyper och är lätt att montera. Den levereras med färdig regelstomme och färdigkapade detaljer. Materialet är av svensk råvara och stugan tillverkas i Sverige, Tyresö.

Läs mer: Friggebod Trähuset Vårholma 15

 

Stuga Palmako

Friggebod sadeltak

Stuga Ly är tillverkad av långsamtväxande nordisk gran som är ett hållbart material med hög kvalitet och lång hållbarhet. Stugan levereras i en komplett byggsats och med möjligheten att placera dörrar och fönster som du själv önskar. Väggarna är även förberedda för isolering vid behov. 

Läs mer: Stuga Palmako Ly 13,6 m2

 

Friggebod inspiration

Friggebod uterum pulpettak

Ett vintersäkrat uterum är ett snyggt alternativ till den mer klassiska friggeboden. När du köper fristående uterum Laholm 15 kvm kan du välja på snözon 2,5 eller 4. Levereras som byggsats med limträstomme, tak och skjutpartier anpassat för fristående montering.

Läs mer: Fristående Halle Uterum 15 m2 Laholm Alltid

 

Friggebod inspiration 

Friggebod uterum sadeltak

Fristående uterum för året-runt-bruk. I paketet ingår: Färdigkapad stomme i limträ inklusive panelväggar som är enkla att montera och med alla beslag som behövs. 32mm kanalplasttak med alla profiler, skruvar och beslag som behövs. Robust skjutpartier på alla sidor.

Läs mer: Komplett Fristående Uterum Landskap Glittra Året Runt 15 kvm


Läs också: 8 snygga friggebodar i funkisstil

Läs också: Friggebod regler – allt du bör veta om du ska köpa friggebod

Populära produkter under kategorin Soptunneskydd

Soptunneskydd Metalcraft Ljusgrå/Antracit

Soptunneskydd Metalcraft Ljusgrå/Antracit

3 159 kr3 765 kr

Spara 606 kr

Kampanj

57h kvar!

Tillfälligt slut

Populära artiklar

Andra som läste artikeln läste också