Höststäda inne – så förbereder du hemmet inför hösten

För att hålla hemmet rent och fräscht behöver det storstädas med jämna mellanrum. Många ägnar sig åt vårstädning; se till att även höststädning blir en vana så håller du smutsen borta samtidigt som du förbereder hemmet inför kyligare årstider.


Läs också: Kamin utan skorsten – vi jämför 3 prisvärda alternativ

 

Putsa fönster

Passa på att putsa fönstrena innan frosten kommer. Rena fönster gör mycket för helhetsintrycket och underlättar för ljuset att komma in under årets mörkare månader. Med en fönstertvätt går jobbet snabbt och du får ett perfekt resultat. 

Se våra fönstertvättar

 

Rengör golv och vädra textilier

Under sommaren är det lätt att springa in med bara fötter och dra med sig grus, sand och smuts runt om i hemmet. Nu är det dags att rengöra golvytor och mattor ordentligt. Här kan en effektiv ångtvätt komma väl till pass. En ångtvätt gör rent på djupet och klarar att lösa upp även svåra fläckar, helt utan användning av kemikalier. Se gärna till att flytta på möbler och städa under. Ta gärna ut mattor och skaka av eller använd en mattpiska. Passa även på att vädra kuddar, täcken och filtar som har legat och samlat damm under en tid. 

Se våra ångtvättar

 

Ge badrum och kök en storstädning

Badrum och kök är platser som behöver en ordentlig rengöring flera gånger per år. Här finns ett universalmedel: ättika.  Fyll en sprayflaska med vatten, ättika och några droppar diskmedel så har du ett miljövänligt och effektivt rengöringsmedel som fungerar utmärkt på kakel, klinkers, duschväggar mm (OBS! använd inte ättika på natursten). Utrusta dig med sprayflaskan och en microfiberduk och gå loss. Ättika håller även bakterier och mögel borta och rår på dålig lukt. Passa även på att rensa och rengöra avlopp när du är i farten. 

Se våra sprayflaskor

Se våra microfiberdukar

  

Förbered hallen inför kallare väder

Plocka undan sommargarderoben och gör plats för höst- och vinterkläder. Både skor och kläder för kyligare väder tenderar att ta större plats än sommarskor och tunnare kläder. Se över förvaringen i hallen och hitta lösningar som gör det enkelt att hålla ordning på alla skor, mössor och vantar. Det finns praktiska dörrmattor i gummi med höga kanter där blöta skor och stövlar kan få rinna av och på så vis undviker du att dra in vatten och smuts på hallgolvet. 

Se våra dörrmattor


Läs också: Så fixar du smart förvaring i hallen – 3 tips

 
 

Höj mysfaktorn när mörkret smyger sig på

När hösten kommer och vi går mot mörkare tider är levande ljus ett måste. Ljuslyktor och ljusstakar utplacerade på strategiska platser sprider ett vackert och harmoniskt ljus. Kanske är det även dags att lysa upp ett mörkt hörn lite extra med en vacker golvlampa. Inredningsdetaljer som plädar i ull och kuddar i sammet bidrar ytterligare till att skapa en ombonad och varm känsla. 

 

Höststäda inne Mogihome

Mjuk pläd från Mogihome i borstad kvalitet. 

 
Alla våra filtar och plädar

Alla våra prydnadskuddar

 

Höststäda inne Mogihome Kvist

6-armad ljusstake Mogihome Kvist.


Alla våra ljusstakar och ljuslyktor

 

 

Läs också: Höststäda – så städar du din trädgård på hösten