8 trädgårdsredskap som alla behöver ha hemma

Har du nyligen blivit med trädgård? Oavsett hur intresserad du är av odling och skötsel finns det några trädgårdsredskap som är bra att ha till hands redan från start. Här hittar du våra bästa inköpstips.


Läs också: Så tar du hand om gräsmattan under våren och försommaren


Utbudet av trädgårdsredskap är enormt och det finns många redskap som är specialanpassade för olika typer av uppgifter i trädgården. Men innan du har kommit på vad du behöver i just din trädgård bör du se till att du kan hantera de allra vanligaste sysslorna.

 

Trädgårdsredskapen du måste ha

1. Gräsklippare
2. Sekatör
3. Trädgårdsspade
4. Räfsa
5. Lövkorg
6. Kvast eller borste
7. Trädgårdsslang
8. Trädgårdshandskar

 

 

Gräsklippare Stiga SCM 240 R

1. Gräsklippare

Hur liten gräsmatta du än har kommer gräset att behöva klippas. Vilken typ av gräsklippare du ska köpa beror på hur stor och komplicerad ytan är och hur mycket tid du är beredd att lägga ned. Självklart är priset också en viktig faktor!

Se våra gräsklippare

 

 

Sekatör WOLF-Garten RR 4000 Premium Plus

2. Sekatör

En sekatör har ett stort användningsområde i trädgården. Du kan använda den till allt från blomplockning till att beskära fruktträden eller häcken. Se till att du köper en bra eftersom den troligtvis kommer bli ditt favoritredskap.

Se våra sekatörer

 

 

Spetsspade Gardena NatureLine

3. Trädgårdsspade

Det är svårt att klara sig utan en riktigt bra spade. Du kanske vill anlägga ett trädgårdsland, gräva hål för plintar, lägga grus eller plantera en buske? Spaden har många bra användningsområden, oavsett om du ska bygga, odla eller plantera.

Se våra trädgårdsspadar

 

 

Lövräfsa WOLF-Garten UC-M Multi-Star

4. Räfsa

Med en räfsa kan du enkelt samla ihop gräsklippet när du har klippt gräsmattan eller ta hand om löven på hösten. Köp en av bra kvalitet, så håller den länge och klarar dessutom av fallfrukt, kottar, jordkokor och andra saker som kan behöva räfsas upp.

Se våra räfsor

 

 

Trädgårdssäck Fiskars Pop Up 219L

5. Lövkorg

En lövkorg är ett ovärderligt hjälpmedel när det kommer till att samla upp, bära bort och förvara löv. Men det funkar lika bra till gräsklippet som till mindre grenar efter beskärningen.

Se våra lövkorgar

 

 

Borste WOLF-Garten B 40 M Multi-Star Allround

6. Kvast eller borste

En kvast eller borste behöver du för att hålla jord, grus och löv borta från stengången eller altanen. Den är också perfekt att ta bort spindelnät med!

Se våra kvastar och borstar

 

 

Multisprinkler Gardena Comfort

7. Trädgårdsslang

Både gräsmatta och planteringar behöver vattnas då och då, särskilt nya plantor och krukväxter. Därför är det viktigt att du har tillgång till vatten utomhus. Köp gärna en lång trädgårdsslang som når överallt utan problem.

Se allt inom bevattning

 

 

Rosenhandske Gardena

8. Trädgårdshandskar

Glöm inte att skydda dina händer! Vissa trädgårdshandskar skyddar mot väta, andra mot taggar och andra värmer om det är kyligt ute. Fundera på vad du behöver i just din trädgård och unna dina händer ett extra lager.

Se våra trädgårdshandskar

 

Se samtliga trädgårdsredskap