Förvara verktyg: 5 olika verktygsförvaring du bara måste ha hemma

Inget är så irriterande som att slösa tid på att leta efter rätt verktyg. Med bra verktygsförvaring vet du hela tiden var verktygen är, blir effektiv i ditt arbete och skyddar samtidigt verktygen från slitage. Här tipsar vi om fem förvaringsköp du aldrig ångrar.


Läs också:
Bäst i test skruvdragare 2020

 

 

Verktygsförvaring – topp 5 

1. Verktygsbälte 

2. Verktygsväska 

3. Verktygslåda

4. Sortimentlåda 

5. Verktygsvagn

 

Förvara verktyg verktygsbälte 

1. Verktygsbälte 

Ett verktygsbälte är lika viktigt för proffsen som för hemmafixaren. Med ett verktygsbälte kommer du att jobba betydligt effektivare eftersom du slipper gå och hämta ett nytt verktyg varje gång du ska byta. Dessutom finns det oftast mindre fickor där du kan lägga spik, skruv och annat smått.  

Våra verktygsbälten och verktygsfickor

 

 

Förvara verktyg verktygsväska 

2. Verktygsväska 

Med en verktygsväska kan du lätt och smidigt bära med dig dina verktyg eller frakta dem säkert i bilen. De flesta verktygsväskor har olika fack och insatser, så att du alltid har stenkoll på dina verktyg. De finns i många olika storlekar och material. Ska du vara inomhus kan t.ex. en mindre väska i tyg vara att föredra medan om du mest arbetar utomhus bör du välja en i plast eller aluminium.  En del kommer också med hjul för lättare förflyttning.   

Se våra verktygsväskor

 

 

Förvara verktyg verktygslåda 3. Verktygslåda 

Minst en verktygslåda bör finnas i varje hem oavsett hur lite du fixar och pysslar. En billigare verktygslåda i plast kan räcka för att hålla reda på de mest grundläggande verktygen som används ofta. Men det finns också mer avancerade modeller för hemmafixaren. Har du barn hemma kan det vara värt att satsa på en verktygslåda som går att låsa.  

Se våra verktygslådor

 

Förvara verktyg sortimentlåda 

4. Sortimentlåda 

En sortimentlåda är en pålitlig vän för dig som fixar och pysslar lite då och då. Hur ofta får man inte spik, skruv och annat smått och gott över som bara blir liggande och skräpar i någon låda någonstans. Med små lådor och fack får du snabbt en överblick av vad du har tillgängligt, slipper leta och vet om du behöver köpa nytt! 

Se våra sortimentlådor  

 

 

Förvara verktyg verktygsvagn 

5. Verktygsvagn 

Verktygsvagnen är den perfekta möbeln i garaget eller i den lilla verkstaden. En väl värd investering för dig som ofta reparerar, pysslar eller bygger. Lådor och skåp är anpassade för verktyg och går i de flesta fall att låsa. Med svängbara och låsbara hjul kan du placera vagnen där du för tillfället behöver den.    

Se våra verktygsvagnar

 

Se all verktygsförvaring

 

Läs också: Bäst i test sticksåg 2020