7 roliga renoveringsprojekt du hinner med i jul

Julen är inte bara god mat och lata dagar. Många passar också på att renovera och fixa där hemma. I år har de flesta extra lång ledighet, så varför inte passa på att förverkliga ett av dina drömprojekt. Här bjuder vi på sju förslag som gör stor skillnad för känslan hemma och som du lätt kan göra själv.

 

 

Skulle det vara kul med ny tapet i barnens rum? Börjar golvet i hallen kännas slitet? Drömmer du om en bastu? Julledigheten är den perfekta tiden att ta tag i de där lagom stora projekten som annars inte hinns med. Varför inte involvera hela familjen och planera tillsammans. Dessutom behöver det inte kosta så mycket!

 

 

1. Sätt upp en ny tapet

Att tapetsera är ett enkelt och snabbt sätt att förändra ett rum. Det enda du behöver är tapet, tapetlim, tapetborste, tapetkniv och något att mäta med. Hos Bygghemma finns ett stort utbud av tapeter i alla prisklasser. Varför inte testa en fototapet?

KÖP HÄR: Se alla fototapeter

 

 

2. Lägg nytt golv

Det har aldrig varit så lätt att lägga golv. Utbudet av moderna golv som enkelt “klickas i varandra” är stort, oavsett om du är ute efter trägolv, vinyl eller laminat. Förutom såg, slagkloss och tumstock kan du behöva någon typ av underlag beroende på golvtyp du väljer.

KÖP HÄR: Alla våra golv

 

3. Byt till en regnskogsdusch

Tänk att få njuta av en lyxig takdusch! Så länge du inte har tummen mitt i handen kan du relativt enkelt byta ut din gamla dusch mot en ny. Tänk bara på att vara noggrann vid monteringen för att undvika fuktvandring i väggarna eller vattenläckage vid anslutningarna.

KÖP HÄR: Alla våra takduschar

 

4. Unna dig själv ett färdigt basturum

Med ett färdigt basturum kan drömmen om en bastu hemma bli möjlig! Den är lätt att montera och det enda du behöver köpa till är ett bastuaggregat. Finns även för mindre badrum och du kan välja på traditionell bastu eller mildare ångbastu.

 

LÄS MER: Basturum - Färdig bastu på mindre än en dag

KÖP HÄR: Alla våra basturum

 

5. Uppgradera till smarta moderna element

Genom att byta ut dina gamla element sparar du både pengar på sikt och får ett stilrent och modernt hem. Med dagens teknik kan du styra elementet via din telefon och därmed hålla koll på energiförbrukningen. Du behöver inte byta ut alla element - ta ett rum i taget!

KÖP HÄR: Hela vårt utbud av element

 

6. Byt ut belysningen

Att byta ut belysningen är kanske det enklaste sättet att ändra stämningen i ett rum. En mysig golvlampa i vardagsrummet, en cool vägglampa till barnen eller en modern kökslampa gör det lilla extra under årets mörkaste dagar.

KÖP HÄR: Se vårt stora utbud av lampor

 

7. Måla om & måla in listerna

Få insatser gör så stor skillnad som att måla om i ett rum. Senaste trenden för harmoni är att måla in listerna i samma färg som väggen. Hos Bygghemma hittar du bra inomhusfärg för både väggar, tak och lister. Samt penslar, tejp, spackel och allt annat du kan behöva. Och du kan alltid ringa produktrådgivningen om du har frågor! 020-25 00 25

KÖP HÄR: Kika på utbudet av inomhusfärg