Vägglampa

Filtrera

100 kr

4 369 kr

100
100
4369
4369

Visa endast kampanjartiklar

(27)

Visa enbart nyheter

(14)

Vit

(225)

Svart

(173)

Silver

(86)

Krom

(49)

Guld

(35)

Grå

(33)

Mässing

(31)

Flerfärgad

(7)

Brons

(3)

Brun

(11)

Trä/natur

(5)

Rosa

(4)

Blå

(4)

Stål

(13)

Röd

(4)

Transparent

(4)

Grön

(1)

Lila

(1)

Beige

(2)

Koppar

(2)

Turkos

(1)

IP20

(384)

IP21

(15)

IP23

(4)

IP44

(53)

IP54

(12)

IP64

(2)

IP65

(5)

Endast snabbleverans

(259)

ah belysning

(1)

aneta

(10)

astro

(1)

belid

(17)

brilliant

(2)

by rydéns

(13)

cottex

(8)

eglo

(117)

globen lighting

(25)

herstal

(8)

hide-a-lite

(6)

house doctor

(5)

karlskrona lampfabrik

(2)

lampgustaf

(1)

lucide

(4)

malmbergs

(10)

markslöjd

(109)

nordlux

(49)

näve

(2)

oriva

(1)

pr home

(23)

reality

(7)

scan lamps

(8)

searchlight

(12)

sunwind

(5)

trio

(22)

umage

(4)

westal

(25)

wofi

(5)

Sortera

502 Produkter

Vägglampa Belid Regal 2L
Krom
Mattsvart
Mässing

Vägglampa Belid Regal 2L

fr.1 282 kr1 349:-
Vägglampa PR Home Kappa
Mässing/Klarglas
Svart/Opal

Vägglampa PR Home Kappa

fr. 449 kr 599:-

25%

Vägglampa Markslöjd Kubik
Svart
Vit

Vägglampa Markslöjd Kubik

fr.1 349 kr1 995:-

32%

Vägglampa Belid Regal 3L
Krom
Mattsvart
Mässing

Vägglampa Belid Regal 3L

fr.1 804 kr1 899:-
Vägglampa Markslöjd Savoy
Krom
Mässing

Vägglampa Markslöjd Savoy

fr. 799 kr1 145:-

30%

Vägglampa Markslöjd Larry
Svart/Borstad Mässing
Svart/Krom
Vit/Stål

Vägglampa Markslöjd Larry

fr. 629 kr1 049:-

40%

Vägglampa Lucide Scott
Svart
Vit

Vägglampa Lucide Scott

fr. 184 kr 199:-
Plafond Eglo Manilva
Borstat Stål/Vit
Krom/Vit

Plafond Eglo Manilva

fr. 629 kr 760:-
Vägglampa Markslöjd Logi
Svart
Vit

Vägglampa Markslöjd Logi

fr. 789 kr1 145:-

31%

Vägglampa Markslöjd Ciro
Svart
Vit

Vägglampa Markslöjd Ciro

fr. 329 kr 529:-

38%

Plafond Eglo Raya

Plafond Eglo Raya

575 kr 605:-
Vägglampa Eglo Townshend
Svart
Vit

Vägglampa Eglo Townshend

fr. 329 kr 445:-

26%

Vägglampa PR Home Wow

Vägglampa PR Home Wow

132 kr 329:-

60%

tom 31/7

Plafond Eglo Mestre

Plafond Eglo Mestre

fr. 853 kr 898:-
Du har sett 36 av 502 produkter
1 av 14

En vägglampa är en ljuskälla som kan spela en viktig roll för hur vi uppfattar ett rum. Den kan ge såväl allmänbelysning som punktljus och används ofta på ett sätt som förhöjer övriga delar av rummets inredning. Läs vidare så får du fler tips om hur man möblerar med vägglampor.

Konsten att välja rätt vägglampa

En vägglampa inomhus kan användas till flera olika saker och vara utformad för att fungera optimalt utifrån dessa olika ändamål. Det kan handla om allt från diskreta armaturer för LED-lampor till riktiga pjäser som man garanterat lägger märke till. Vissa vägglampor ger ett nedåtriktat ljus som skapar en skön atmosfär i en speciell del av ett rum eller sätter fokus på en särskild detalj på väggen som du vill uppmärksamma. Vägglampor kan även ge ett perfekt ljus för läsning eller handarbete och de är ofta vridbara så att kan du kan variera din position och ändå ha ett riktigt bra ljus. Hittar man en snygg vägglampa på rea kan man vara ganska säker på att den kommer att komma till användning förr eller senare, även om man just vid det tillfället inte bestämt sig för exakt var man vill ha den.

En vägglampa kan du montera själv

När det gäller elartiklar ska man alltid vara väldigt försiktig som lekman. Ofta behöver man anlita en elektriker när man vill genomföra förändringar i hemmet som inbegriper el. Det kan, på grund av olycksrisken, till och med vara olagligt att själv utföra eldragningar. Men när det handlar om något så enkelt som att montera en vägglampa kan man i de flesta fall utföra arbetet på egen hand. Finns det bara ett lämpligt uttag och om lampsladden ger tillräcklig räckvidd kan du själv montera lampan utifrån den medföljande beskrivningen. När du öppnar sidan med information om en specifik lampa ser du att kabellängden ofta är angiven. Tänk på att använda skruvar som är anpassade för de material du har i väggen där lampan ska sitta. Vill du ha en vägglampa på en plats i hemmet där det inte finns ett uttag kan en elektriker hjälpa dig. Att köpa sin vägglampa online innebär att man stort urval och riktigt bra priser.

Tänk på detta innan du köper en vägglampa

Vad har du för stil?

Det gäller att lampan inte bara fyller sin funktion som ljusspridare, den bör givetvis även passa in rent utseendemässigt i det rum där du kommer att använda den. Vi har ett så brett sortiment av lampor att du alltid kan hitta en som passar, oavsett vad du har för personlig stil. Siktar du på att inreda ditt hem marint, modernt, romantiskt eller minimalistiskt? Oavsett vilket så finns rätt vägglampa för dig. Du kan även hitta lampor med ett ganska neutralt formspråk som fungerar ihop med det mesta utan att du behöver tänka så mycket på matchning med övrig inredning. Ofta kan du byta ut lampskärmen, om du senare vill åstdakomma en förändring utan att behöva kassera hela lampan.

Vad behöver du för ljus?

En vägglampa är nästan aldrig den enda ljuskällan i ett rum. Man bör alltså välja en lampa som passar ihop med och kompletterar övriga lampor i rummet. Ofta står en taklampa för allmänbelysning medan vägglampor kan ha mer speciella funktioner. Beroende på om ljuset strålar nedåt eller uppåt och längs sidorna kan man använda lampan till olika saker. Om taklampan är släckt kan vägglampor ge väldigt häftiga ljuseffekter och vara användbara om man vill skapa en mysig stämning i ett rum. Vägglampor kan även göra så att du får bra arbetsbelysning i en del av rummet som inte lyses upp tillräckligt bra av taklampan. Läslampor är ett klassiskt exempel på detta.

Vilka olika typer av vägglampor finns det?

Vägglampor är en bred produktkategori som rymmer lampor för helt olika ändamål. Sänglampor är avsedda för att ge ett ganska koncentrerat och starkt ljus så att man till exempel kan läsa eller äta frukost i sängen. Andra typer av vägglampor kompletterar taklampan när det gäller att ge allmänbelysning i rummet. Du kan också hitta vägglampor som är avsedda för att lyfta fram en särskild inredningsdetalj. Så kallade tavellampor är ett exempel på detta och det är en form av ljuskälla som ger dig goda möjligheter att möblera med belysning. Ofta blir det enklare att hitta rätt vägglampa när man har klart för sig vilken typ av lampa som man är ute efter. Att tänka på är även placeringen, har man vägguttag i närheten eller kan man ha en vägglampa med fast installation.

Vilka tekniska specifikationer behöver du?

En vägglampa kan ha allt från väldigt låg till ganska hög effekt och alltså ge olika mycket ljus. Vad du ska satsa på i det avseendet beror på övrig belysning i rummet och på vad du vill uppnå med lampan. Socklarna kan vara anpassade efter olika typer av lampor, till exempel LED eller halogen. Till skillnad från golvlampor har de flesta vägglampor endast en ljusskälla men det finns undantag och du kan även välja lampa utifrån hur vridbar den är. Genom att rikta lampskärmen på olika sätt kan du förändra det ljus som lampan levererar. Det finns även vägglampor med inbyggd dimmerfunktion som ger god kontroll över ljuset.