Fönsterlampa

Filtrera

94 kr

3 799 kr

94
94
3799
3799

Visa endast kampanjartiklar

(10)

Visa enbart nyheter

(4)

Silver

(22)

Vit

(38)

Svart

(34)

Guld

(20)

Krom

(9)

Koppar

(8)

Brons

(6)

Transparent

(6)

Röd

(3)

Grön

(4)

Grå

(17)

Mässing

(10)

Beige

(2)

Blå

(3)

Gul

(1)

Rosa

(1)

aneta

(2)

belid

(4)

by rydéns

(5)

cottex

(16)

eglo

(9)

globen lighting

(16)

lampgustaf

(2)

lucide

(1)

malmbergs

(3)

markslöjd

(25)

nordlux

(5)

oriva

(4)

pr home

(26)

scan lamps

(1)

searchlight

(1)

westal

(1)

65 mm

1 100 mm

65
65
1100
1100

IP20

(113)

IP23

(1)

Endast snabbleverans

(82)

Sortera

121 Produkter

Fönsterlampa Markslöjd Ruby

Fönsterlampa Markslöjd Ruby

fr. 158 kr 395:-

60%

tom 31/7

Taklampa Nordlux Ray 2 st E14
Opalglas/Krom
Svart
Vit

Taklampa Nordlux Ray 2 st E14

fr. 310 kr 369:-

Leveranstid 2-3 veckor

Fönsterlampa PR Home Milla
Guld/Grå
Guld/Grön
Guld/Opal
Svart/Svart

Fönsterlampa PR Home Milla

fr. 399 kr 599:-

33%

Taklampa Nordlux Trude E27

Taklampa Nordlux Trude E27

fr. 246 kr 259:-

Leveranstid 2-3 veckor

Fönsterlampa Markslöjd Ritz
Guld
Koppar

Fönsterlampa Markslöjd Ritz

fr. 228 kr 569:-

60%

tom 31/7

Tak-/Fönsterlampa PR Home Pico

Tak-/Fönsterlampa PR Home Pico

fr. 200 kr 399:-

50%

tom 31/7

Fönsterlampa Markslöjd Vättern

Fönsterlampa Markslöjd Vättern

fr. 389 kr 629:-

38%

Just nu!

Fönsterlampa Cottex Excel
Antik
Krom
Mässing
Svart/Krom

Fönsterlampa Cottex Excel

fr. 234 kr 349:-

33%

Fönsterlampa Eglo Truro
Koppar
Silver

Fönsterlampa Eglo Truro

fr. 375 kr 518:-

28%

Fönsterlampa PR Home Ample
Guld
Silver
Svart

Fönsterlampa PR Home Ample

fr. 449 kr 599:-

25%

Du har sett 36 av 121 produkter
1 av 4

Fönsterlampor är en viktig detalj som kan göra stor skillnad i hur välkomnande ditt hem upplevs utifrån. Det är även en viktig del av punktbelysningen i ditt hem. Många mindre lampor ger en mer stämningsfull atmosfär. En fönsterlampa är dessutom lätt att byta ut om du vill uppdatera ditt hem.

Vad bör du tänka på när du köper en fönsterlampa?

När du ska köpa en fönsterlampa är det bra om man funderar på hur fönstret där lampan ska sitta ser ut. Hur stort, och framför allt djupt, är fönstret? Vid mindre djupa fönster är det bra om man väljer en mindre lampa så att den inte slår i mot fönsterrutan. Vid större fönster passar det ofta bättre med en lite större lampa. Man bör även fundera på hur man vill montera lampan, beroende på var man har uttaget. Hittar man den perfekta lampan så går sådant givetvis att justera. Om du har flera fönster i samma rum kan det se vackert ut att ha likadana lampor i alla. Varför inte passa på när det är rea på fönsterlampor och köpa likadana till alla husets fönster? Eller köp olika lampor som förhöjer varje enskilt rums unika miljö. Det är helt upp till dig.

Hur du monterar din fönsterlampa

Det är väldigt enkelt att själv hänga upp sin fönsterlampa om allt är förberett. I vissa hus och lägenheter finns ett uttag ovanför fönstret som passar lampor med mindre kontakter. Det finns även lampor med vanliga kontakter som ska dras till ett vanligt eluttag. Då bör man se till att lampan har en tillräckligt lång sladd. Om man har hittat en lampa man vill ha som har fel kontakt så är det även möjligt att byta, men det bör man ta hjälp med om man inte är kunnig. Därför är det bra att du, om du köper din fönsterlampa online, först tar reda på vilken kontakt du behöver. Ofta sitter även en krok ovanför fönstret att hänga upp lampan i, om inte är det enkelt att ordna själv. Om du önskar en hängande förnsterlampa kan du även variera hur långt upp i fönstret du vill att lampan ska hänga.

Vad ska du tänka på när du väljer fönsterlampa?

Storleken på fönstret

Storleken på ditt fönster är viktig av två anledningar. Det är dels viktigt hur stor höjd och bredd ditt fönster har, och dels vilket djup. Det ger i de flesta fall ett mer välordnat intryck att ha en lampa som är lagom stor för ditt fönster, men ibland kan det vara effektfullt att ha en för stor eller för liten lampa än vad som är proportionerligt. Till exempel kan en lite mindre lampa ge ett intryck av ett större fönster. Fönsterdjupet är viktigt då man inte vill att lampan ska ha för stor diameter och luta mot fönstret. Det finns många olika lampor och du kommer inte ha några problem att hitta en fönsterlampa som passar just ditt fönster.

Hur ofta du vill byta lampa

När du väljer din fönsterlampa kan det också vara bra att fundera på hur länge den kommer hänga uppe. Är du en riktig inredningsentusiast som tycker om variation och ändrar stil ofta? Då kan det vara värdefullt med antingen en lampa som passar in i många olika stilar, eller en lampa som du kan byta ut när du byter stil hemma. Du kanske vill ha en lampa under sommarhalvåret, och en annan under vinterhalvåret som går ihop med julpyntet och ger lite mer ljus? En lampa som ska sitta uppe under lång tid kanske du vill lägga lite mer pengar på och kanske är det då även värt att byta lampsladd, om du råkar hitta drömlampan med fel kontakt.

Vilka tekniska specifikationer bör du fundera över?

Du bör tänka på hur stark belysning du vill att lampan ska ge. Olika fönsterlampor har olika maxstyrka på ljuskällan. Denna bör inte överstigas. Därför är det bra om du innan du beställer lampan funderar över hur mycket ljus du vill att den ska ge. Värt att ta med i beräkningen då är hur mycket annan belysning som finns i rummet och vad du kommer ha tänt samtidigt. Du bör också titta på hur det ser ut med uttag där lampan ska sitta så att du antingen köper en lampa som är färdig att sätta upp eller själv vill byta sladd till en längre eller en med rätt kontakt, beroende på vad som behövs.

Vilken lampa passar din personliga stil?

Vi har nu tagit upp de tekniska och estetiska aspekter du bör ha i åtanke när du väljer din lampa. Då återstår bara det roliga, nämligen att välja en fönsterlampa som passar just dig och din smak. Vi har allt ifrån klassiska, stilrena modeller till moderna lampor. VI har lampor i många färger så att du kan hitta en som matchar din resterande inredning, eller varför inte en i kontrasterande färg som sticker ut och livar upp? Alla hem är olika precis som alla människor, och det är bara du som kan hitta lampan för just dig och ditt hem.