Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bondsyren Goliat 60-100cm, 5st

Bondsyren Goliat
60-100cm, 5st

595 kr
Tillfälligt slut: 

Sammanfattning

Lättodlad häck eller berså som blommar i maj/juni med blå/lila doftande blommor. Klippes direkt efter blomning
Varumärke

Beskrivning

Lättodlad häck eller berså som blommar i maj/juni med blå/lila doftande blommor. Klippes direkt efter blomning
Lämplig som både klippt och friväxande häck. Passar även utmärkt som berså eller buskage. Blomning i maj/juni med blå/lila doftande blommor. Beskäres omgående efter blomning för säker knoppsättning. Trivs på de flesta jordar men föredrar näringsrik kalkhaltig jord i öppet soligt läge. Kan som buske bli upp mot 5-6 meter hög.

Vi har ett av branschens största sortiment av frilandsodlade (barrotade) häckväxter. Det är ett sortiment som vanligtvis är svårt att komma över för den vanliga husägaren. Fördelen för dig som kund är större, grövre och mer förgrenade plantor med ett mer utvecklat rotsystem.

För att plantorna inte ska tappa i kvalitet rekommenderar vi att du tar emot dina plantor snarast möjligt efter du fått en avisering från oss. Tänk på att det är levande material.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Detta träd är frilandsodlat och skickas med bart rotsystem. Fördelen för dig som kund är större och grövre plantor. Man skulle kunna säga att plantorna är mer ”på gång” och rätt hanterat så når man snabbare det resultat man tänkt sig. Dessa plantor lagras i kyl och skickas därmed helt kal utan blad eller knopp. Men så fort plantan kommer i jord och får vatten kommer knopparna.

Säsong för barrotad häck är från mars till ca midsommar och oktober till december. Barrotade häckplantor bör inte planteras under sommaren då vädret är alldeles för varmt och soligt och kommer då inte orka att etablera sig. Ska du plantera under sommaren, välj då istället en krukodlad häck.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Dokument

Egenskaper

VarumärkeGoliat
Art.Nr.101017-5
TypSyrén
Färg BlomningBlå Nyanser
UtförandeFrilandsodlade
Färg LövverkMörkgrön
Trivs bäst iSol/Halvskugga
Åtgång2-3 st/meter
BlomningstidMaj/Juni
JordmånNäringsrik/Kalkhaltig
Zon0-7
Uppskattad leveranshöjd60-100 cm
VintergrönNej
Latinskt NamnSyringa Vulgaris
Antal5 st/frp