Ring oss på 020-25 00 25
 • Kundservice är stängt
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  Denna produkt levereras av Bygghemma Trädgård.
  En auktoriserad Husqvarna-återförsäljare och serviceverkstad.

  Hitta till butiken.
  0%

  Åkgräsklippare Husqvarna Rider R 316TXs AWD Exkl Klippaggregat

  Paket + kr

  Tillval + kr

  Rek. pris 72 900 kr

  Du sparar 1 kr

  72 899 kr

  Delbetala från 1531 kr/mån

  Jämför
  Beställningsvara
  - Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
  Hemleverans
  - Fri frakt!

  Beskrivning

  Vår mest kraftfulla Rider i 300-serien har den nya tekniken för lågt ljud som ger bättre ljudkvalitet och möjliggör ökad motoreffekt. Resultatet är högre kniv- och transporthastighet och därmed extra effektiv användning. Förberedd för 94, 103 eller 112 cm Combiaggregat med förstklassig BioClip- och bakutkastklippning. Passar markägare som kräver bästa möjliga effektivitet, styrförmåga och perfekt resultat året runt. Bakvagnsstyrning och det frontmonterade klippaggregatet ger intuitiv användning, utmärkt klippåtkomst och mycket god översikt över arbetsytan. Fyrhjulsdrift som verkligen ökar och säkrar användning på såväl ojämna, våta och hala ytor som i sluttningar. Kort sagt - med denna Rider får du den ultimata körupplevelsen. Kan lätt utrustas med ett antal olika tillbehör som borste, slaghack, snöblad och snöslunga, för maximal nytta under hela året. Funktioner som servostyrning, pedalstyrd hydrostatisk transmission, strålkastare och klippaggregat som kan ställas i serviceläge gör det till ett nöje att använda och serva denna Rider.

  Läs mer
  Funktioner som servostyrning, pedalstyrd hydrostatisk transmission, strålkastare och klippaggregat som kan ställas i serviceläge gör det till ett nöje att använda och serva denna klippare. Utrustad med en FS Series V-Twin Kawasaki-motor.

  R 316TXs AWD unika bakvagnsstyrning gör så att bakhjulen kan svänga in under maskinen. Detta ger suverän manövrerbarhet med en minimal svängradie vid fullt rattutslag. All-Wheel-Drive (AWD) säkrar körningen på ojämna, blöta och hala ytor. AWD-funktionen justerar automatiskt dragkraften på alla hjul, beroende på körsituationen. Utrustat med frontmonterat klippaggregat för utmärkt tillgänglighet i hörn och under buskar, parkbänkar etc.

  Denna åkgräsklippare levereras utan klippaggregat och kan utrustas med 94, 103 eller 112 cm breda Combi klippaggregat för effektiv klippning med både BioClip och bakutkast klippning. OBS! Tänk på att köpa till ett klippaggregat. BioClip (MultiClip) ger det bästa klippresultatet på intensivt skötta grönytor. Gräset klipps flera gånger till små bitar som snabbt förmultnar och återgår till gräsmattan som gödning.

  Klippaggregatets serviceläge underlättar rengöring och service. Tack vare det externa tanklocket behöver du inte öppna motorhuven när du tankar. Den extra breda tanköppningen gör tankningen än lättare.

  Åkgräsklipparen kan användas tillsammans med olika tillbehör som borste, slaghack, snöblad och snöslunga, för maximal nytta under hela året. OBS! Tillbehören ingår ej, köpes separat. Utrustad med redskapsram som gör det lätt att växla mellan klippaggregat och frontmonterade tillbehör.

  X-modellerna har motorhuv av biltyp med ljudabsorberande material för bättre ljudkvalitet. Denna teknik för lågt ljud gör det möjligt att öka motoreffekten och därmed också kniv- och markhastigheten, vilket gör X-modellerna extra effektiva.

  Utrustad med
  - Pedalstyrd hydrostatisk transmission - Vilket innebär att hastighet och riktning hanteras med pedaler, så att du kan ha båda händerna på ratten för bästa möjliga körkontroll.
  - Servostyrning - Gör körningen mindre ansträngande och mer behaglig.
  - Lättåtkomlig klipphöjdsspak - Klipphöjdsspaken nås lätt från förarsätet, vilket gör det möjligt att ändra klipphöjd under klippningen.
  - Bakutkast - Bakutkastfunktionen ger en effektiv klippning i högt gräs.
  - Fyra lika stora hjul - 16-tums hjul både fram och bak för optimal åkkomfort, bra framkomlighet och mindre risk för att skada gräsytorna.
  - Svävande klippaggregat - Det svävande klippaggregatet följer markens konturer och minskar risken att "skalpera" gräsmattan.
  - Pivoting support wheels - Klippaggregatet är utrustad med pivoterande hjul för extra smidig funktion när du gör svängar. Hjulen förhindrar också skador på gräsytan.
  - Lättåtkomliga servicepunkter - Den fällbara kåpan och de lättåtkomliga servicepunkterna gör det enkelt att utföra underhåll och service.
  - Genomskinlig bränsletank - Stor bränsletank med genomskinlig panel för enkel kontroll av bränslenivån.
  - Strålkastare fram - Effektiv arbetsbelysning med 2x20 W halogenlampor.
  - 12 V-uttag - Gör det möjligt att koppla in extra elektrisk utrustning, ladda mobiltelefonen etc.
  - Timmätare med servicepåminnare - Anger när det är dags att serva gräsklipparen.
  - Förvaringsfack - Det öppna förvaringsutrymmet till vänster nås lätt medan du klipper.
  - Bekväm förarkomfort - Med åkgräsklippare får du säkerhet, stabilitet och dragkraft och grepp på både platt mark och i sluttningar. Åkgräsklippares låga tyngdpunkt bidrar till såväl den extra goda dragkraften som en bekväm sittkänsla för användaren.
  - Lättåtkomliga reglage - Reglagen är lättåtkomliga och designade för optimal användarkomfort.
  - Automatisk knivaktivering - Knivarna aktiveras automatiskt när du sänker ned klippaggregatet.
  - Motor bakom föraren - Motor bakom föraren - Tack vare den bakmonterade motorn får du bättre överblick över klippningen och det blir mindre ljud och avgaser vid förarsätet.
  - Justerbar stigningsvinkel - Möjligt att fininställa klippaggregatets position för att säkerställa att klippresultatet alltid blir perfekt.
  - Pendlande bakaxel - Bakaxeln är pendlande för att ge maximal dragkraft på drivhjulen och en jämn åktur också på ojämna ytor.
  - Flaskhållare - Praktisk flaskhållare för förfriskningar.

  Fakta
  - Hastighet framåt, min-max: 0-9,5 km/h
  - Hastighet bakåt, min-max: 0-9,5 km/h
  - Material klippkåpa: Stål
  - Däckdimension, fram: 165/60-8
  - Däckdimension, bak: 165/60-8
  - Sätesmaterial: Vinyl
  - Fällbart säte

  AWD
  AWD transmission - En tillförlitlig Kanzaki hydrostatisk transmission med dubbla hydrostater. Funktionen ger utmärkt fäste, differentialen minskar risken för nötning av gräsytan.

  På den här produkten utförs PDI (inspektion före leverans), vilket innebär att produkten kommer att packas upp, gås igenom samt att leveranskontroll utförs. Se köpvillkor för mer information och läs Säkerhetsföreskrifter (PDF Säkerhetsföreskrifter).

  Dokument

  Egenskaper

  Varumärke Husqvarna
  Art.Nr. 9672919-01
  Färg Röd, Svart
  Driftkälla Bensin
  Växling Steglös
  Typ Åkgräsklippare
  Uppsamlare Nej
  Cylindervolym 603 cc
  Motoreffekt 9800 W
  Höjd 115 cm
  Längd 202 cm
  Vikt 267 kg
  Bredd 89 cm
  EAN-nr 7393089048852

  Tillbehör du kan behöva

  Jämför med andra toppsäljare

  Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 020 - 25 00 25, vi har öppet alla dagar 08.00 - 22.00!
  Färg
  Växling
  Cylindervolym
  Motoreffekt
  Höjd
  Längd
  Vikt
  Bredd
  Klipphöjd
  Klippbredd
  Motortillverkare
  Motornamn
  Varvtal
  Multiclip
  72 899 kr
  72 900 kr
  Röd, Svart
  Steglös
  603 cc
  9800 W
  115 cm
  202 cm
  267 kg
  89 cm
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  22 290 kr
  29 900 kr
  Röd, Svart
  Steglös
  344 cc
  6400 W
  108 cm
  212 cm
  191 kg
  88 cm
  2,5-7 cm
  85 cm
  -
  -
  -
  Ja
  Visa Produkt
  30 032 kr
  37 900 kr
  -
  -
  344 cc
  6700 W
  -
  -
  229 kg
  -
  2,5-7,5 cm
  94 cm
  Briggs & Stratton
  INTEK
  3000 v/min
  Ja
  Visa Produkt
  31 885 kr
  39 900 kr
  -
  Steglös
  656 cc
  9900 W
  -
  -
  -
  -
  2,5-7,5 cm
  94 cm
  Briggs & Stratton
  Intek V-Twin
  3100 v/min
  -
  Visa Produkt
  34 500 kr
  42 900 kr
  -
  -
  500 cc
  9600 W
  -
  -
  217 kg
  -
  2,5-7,5 cm
  103 cm
  Briggs & Stratton
  INTEK
  2900 v/min
  Ja
  Visa Produkt

  Andra som köpte Åkgräsklippare Husqvarna Rider R 316TXs AWD Exkl Klippaggregat köpte också