Ring oss på 020-25 00 25
 • Kundservice är stängt
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  Biltillbehör

  Pris
  2 969 kr
  2 969 kr
  6 649 kr
  6 649 kr
  Varumärke
  Leveranstid

  Led ramp

  En LED-ramp består av flera mindre LED-lampor monterade tillsammans i ett lamphus. Tillsammans ger de mycket kraftig belysning. Det vanligaste användningsområdet är att ha dem som extra strålkastare på bilar och andra fordon. Hos oss på Bygghemma hittar du LED-ramper i flera olika prisklasser.

  Läs mer...
  Visar 5 av 5 produkter
  Sortering
  • Sortering
  • Lägsta pris
  • Högsta pris
  • Produktnamn A-Ö
  • Produktnamn Ö-A
  • Popularitet
  Sida 1 / 1
  • Sida 1 / 1
  6 649 kr
  6 995 kr
  Levereras inom 3-5 vardagar
  Gå till produkt
  2 969 kr
  3 125 kr
  Levereras inom 3-5 vardagar
  Gå till produkt
  4 749 kr
  4 995 kr
  Levereras inom 3-5 vardagar
  Gå till produkt
  4 749 kr
  4 995 kr
  Levereras inom 3-5 vardagar
  Gå till produkt
  2 969 kr
  3 125 kr
  Levereras inom 3-5 vardagar
  Gå till produkt
  Sida 1 / 1
  • Sida 1 / 1

  En LED-ramp ökar säkerheten

  När det gäller belysning har den tekniska utvecklingen gått mycket snabbt framåt under senaste åren och många av de "barnsjukdomar" LED-tekniken haft är nu, glädjande nog, ett minne blott. Med en LED-ramp kan du idag, för förvånansvärt lite pengar, skapa trevligare och mycket säkrare förhållanden när du till exempel kör din bil på natten. Här i Skandinavien där det är mörkt under många av dygnets timmar under vinterhalvåret är det väl motiverat med extraljus till bilen. När du köper en LED-ramp online i vår butik får du en produkt från en pålitlig tillverkare till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Valet av ramp handlar mycket om hur starkt ljus du anser dig behöva. Priset står i relation till det. Försäkra dig också om att rampen storleksmässigt passar där du tänkt montera den. Ljusbildens bredd och längd kan också variera mellan de olika modellerna.

  Flera sätt att installera en LED-ramp

  Att förse sitt fordon med en billig LED-ramp eller en mer avancerad modell kan vara allt från väldigt enkelt till ett precisionskrävande arbete beroende på vad du har för bil och var du väljer att placera rampen. Allra lättast brukar det vara att montera rampen med hjälp av en nummerskyltshållare men att fästa den dolt bakom grillen på bilen är ett annat bra alternativ om din bil inte har ett särskilt utrymme där rampen kan fällas in. När du köper en LED-ramp på nätet från oss får du givetvis de instruktioner du behöver för att själv kunna skruva fast rampen och göra de kopplingar som krävs för att du ska kunna förse lamporna med el. Givetvis kan du även få hjälp med detta på en verkstad om du föredrar det.

  Vad ska man tänka på inför köpet av LED-ramp?

  Vad har LED-lampor för fördelar?

  En LED-ramp är väldigt effektiv jämfört med glödlampor. En mycket stor del av energin omsätts direkt i ljus och lamporna ger ingen nämnvärd värmeutveckling. Du får lång brinntid och stark belysning i relation till hur mycket du betalar när du investerar i en prisvärd LED-ramp och i relation till hur många watt lamporna drar. Tidigare har höga priser ansetts vara en nackdel när det gäller denna belysningsteknik men nu har tillverkningen nått sådana volymer att många blir förvånade över att det inte kostar mer än det gör. När det gäller extraljus till fordon finns det knappt några rimliga alternativ idag utan det är LED som gäller.

  Hur påverkas säkerheten?

  Med bättre belysning kan du tidigare upptäcka eventuella faror på vägen och du lägger märke till fler detaljer vilket innebär att du kan köra på ett sätt som sparar på bilen. Körning kommer att upplevas som mer bekväm och mindre tröttsam med en LED-ramp eftersom du inte behöver anstränga ögonen lika mycket som när du kör med sämre belysning. Detta betyder mer än vad många tror, särskilt när du använder helljus. Det är inte bara det att du ser bättre vad som händer på vägen, med en praktisk LED-ramp syns du också mycket tydligare om du till exempel skulle bli tvungen att stanna längs vägen.

  Finns det nackdelar med en LED-ramp?

  En LED-ramp kan, beroende på hur den monteras, delvis påverka bilens utseende. Den åverkan som krävs i samband med att rampen skruvas fast är dock minimal och bilen kan därför enkelt återställas, om man senare skulle vilja det. Vad man tycker om att köra med stark LED-belysning är individuellt och det är en fördel att skaffa sig erfarenhet innan man gör ett inköp. En liten nackdel kan vara att ljuset reflekteras i skyltar längs vägen och att det känns ovant i början. Tänk också på att rampens montering har stor betydelse för vad du får för prestanda från produkten. Monteras den för lågt kommer inte lamporna till sin fulla rätt.

  Vilka andra användningsområden finns det?

  Det vanligaste är att man köper en LED-ramp för att man vill uppgradera sin bils belysning och höja komforten samt säkerheten vid mörkerkörning. Flera av våra artiklar i denna kategori kan också fungera alldeles utmärkt på en båt även om de först och främst är gjorda för bil eller lastbil. Har du en bil med en extrabelysning så har du också en stark lampa om du behöver kraftigt ljus i samband till exempel ett byggprojekt utomhus på din fastighet. Är det i första hand det du är ute efter så har vi dock arbetsbelysning som är ännu bättre anpassad för ändamålet.