2% Rabatt

Bastutunna Nordkapp.NU Omklädningsrum 4,0 m Utan Bastuaggregat

Paket + kr

Tillval + kr

Rek. pris 60 495 kr

Du sparar 1 500 kr

58 995 kr

Delbetala från 2514 kr/mån

Beställningsvara
- Levereras normalt inom 2-3 veckor.
Hemleverans
- Fri frakt!

Beskrivning

En bastu från Nordkapp.NU är tillverkad av naturliga material och är ett bra prisalternativ för din plånbok. Varför spendera dyra pengar när du kan designa ett snyggt bad och en elegant bastu tunna med fördelaktiga egenskaper. Bastun är en avkopplande plats som ger dig en chans att koppla av och samla energi i vardagen. Bastun har även en läkande effekt, till exempel kan det bidra med ett lägre blodtryck, bra för leder, kärl och minskar trycket på luftvägarna. Förutom att en rund bastu ser trevlig ut och är mysig att sitta i, ger den runda formen en stor fördel gentemot de fyrkantiga modellerna. Den välvda takformen och frånvaron av hörn tillåter den varma luften att rotera friare i bastun. Det borgar för en god värmefördelning och hög värmeeffekt då hela bastun blir jämnvarm.

Läs mer
Vi rekommenderar att köpa till ett Harvia-aggregat för bästa funktion.

Användningsanvisningar
Det tar ungefär 30-40 minuter för att värma upp din bastu till den rekommenderade temperaturen på 80-90º C. Placera termometern i huvudhöjd i bastun en bit ifrån både kaminen och dörren för att få en så exakt temperatur som möjligt. Njut sedan av en härlig tid i din bastu. Tänk på att inte stanna i bastun för länge eftersom att kroppstemperaturen också stiger med tiden. Den rekommenderade tiden i bastun är mellan 10 till 15 minuter. Sedan kan du ta ett par minuters vila utanför bastun för att sedan gå in igen. Tänk också på att golvet kan bli halt och häng inte in handdukar eller kläder på tork i bastun eftersom att det lätt kan skapa en brandfara. Ta av er alla smycken och metallföremål för att undvika att bränna er. Bastun rekommenderas inte till gravida eller små barn.

Underhåll
Trä ett rent naturmaterial som förändras beroende på väderförhållandena. Små och större sprickor, färgskiftningar och förändringar i strukturen i träet är inte fel, bara ett resultat av att det naturliga träet växer. Nordiskt gran (inte impregnerat) blir efter en tid gråaktigt och kan börja mögla om det inte rengörs. Om detta uppstår bör du direkt rengöra och impregnera virket för att skydda träet. Nordkapp.nu rekommenderar att du impregnerar dörrar och fönster, både insidan och utsidan eftersom att de annars kan bli snedvridna. Använd en färg som kan motstå regn och uv strålar, rådfråga gärna en utbildad målare. Livslängden på bastun kommer att bli betydligt längre om du målar den med en skyddande färg.

Grundpaket
- Bastutunna 4,0M med omklädningsrum och terrass
- Sittbänkar rund om
- Svart takshingel
- Dörr (690 x 1800 mm) med lås och fönster
- Två fönster på baksida (213 x 665 mm)
- Två extra fönster på framsida (213 x 665 mm)
- Helt glasdörr mellan rummen
- Ryggstöd till din bastu
- Kaminskydd Vedeldad

Information
- Antal fönster: 4
- Snözon: 4
- Längd av basturum: 2186 mm
- Sittbänkar bredd: 580 mm
- Storlek diameter: 2,2 meter
- Yttermått (L x B): 4100 x 2400
- Total höjd: 2900 mm
- Volymen av bastun: 8,31 m3
- Material: Norrländsk Gran
- Materials tjocklek: 38 mm
- Vikt: 1100 kg
- Antal personer: 4-6

OBS! Bastutunnor levereras omålade och i platta paket med monteringsanvisningar. Den här bastutunnan behövs levereras tillsammans med kranbil - Detta ingår i priset. Du behöver en skorsten till den här bastutunnan, passande finns under ''tillbehör du kan behöva''.

Dokument

Egenskaper

Varumärke Nordkapp.NU
Art.Nr. 4217
Material Norländsk Gran
Zon Snözon 4
Utförande Timrad
Typ Bastutunna
Längd 4 m
Höjd 2,39 m
Antal Dörrar 1 st
Bredd 2,35 m
Väggtjocklek 38 mm
Altan Ja
Takdesign Rund
Modell Utan Aggregat
Färg Natural

Tillbehör du kan behöva

 • Bastuaggregat Harvia M1

  En smakfull vedeldad bastuaggregat för en mindre bastu. Harvia M1 är en klassisk smakfullt designad bastuugn som är lämplig i en mindre vedeldad bastu. Med Harvia M1 blir bastubadet en angenäm upplevelse och ugnen skapar en traditionsenlig bastuatmosfär. Den jämna värmen från ugnen samt eldens och luftens effektiva cirkulation ger ett garanterat behagligt bastubad.

  2 495 kr

  Köp till
 • Bastuaggregat Harvia M3

  Harvia M3 är en klassisk smakfullt designad bastuugn som är lämplig i en mindre vedeldad bastu. Med Harvia M3 blir bastubadet en angenäm upplevelse och ugnen skapar en traditionsenlig bastuatmosfär. Den jämna värmen från ugnen samt eldens och luftens effektiva cirkulation ger ett garanterat behagligt bastubad.

  2 685 kr

  2 995 kr

  Köp till
 • Bastusten Harvia 5137

  De större bastustenarna i storlek 100-150 mm passar särskilt bra för större vedeldade bastuugnar.

  115 kr

  Köp till